AKP, ÖSYM'Yİ DE “SIFIRLADI“

AKP, ÖSYM'Yİ DE “SIFIRLADI“

Eğitim-İş'ten yapılan açıklama:

 Laik Demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin yönetim kadrolarını istismar siyasetiyle el geçiren AKP kadroları, gerçek yüzlerini mevzuat değişiklikleri, eğitim müfredatı vizyonu ve ölçme değerlendirme süreçlerinde açık biçimde ortaya koymaktalar.  Hafta sonu yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), AKP'nin geleceğimiz ve Cumhuriyetimize karşı verdiği mücadelenin hazin, utanç verici örneklerinin birisidir. Atatürk ilkelerinin yeni kuşaklara öğretilmesinin önüne geçmeye çalışan AKP, geçtiğimiz yıl KPSS sürecinden bu alanı dışlamıştı. Bu yıl yayımlanan ÖSYM 2014 KPSS Lisans Başvuru Kılavuzunda ise Genel Kültür testinde %20 oranında Atatürk İlke ve Devrimlerinin sorulması öngörülmüştü. Hal böyle iken yüzü toplum yerine AKP'ye dönük olan ÖSYM, kendi koyduğu kuralı yok sayarak sınava Başbakan'ın hoşuna gidecek soruları dahil etmeyi uygun bulmuştur.

 

AKP döneminde yaptığı sınavların büyük bölümü şaibelerle anılan ve bu çerçevede "AKP siyasi vizyonunu" sınav sistemine sokan ÖSYM, güncel KPSS sürecinde de beceriksizliğini sürdürmüştür. Sınavda yer alan tarih sorularının bir kısmının, piyasada bulunan bir kitaptan birebir alındığı iddiası bu gerçeğin somut örneklerinden birisidir.

 

Sendikamız Eğitim İş; sınav süreciyle ilgili olarak gündeme gelen tüm iddiaları kapsamlı olarak incelemekte olup, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacak inceleme sonuçlarına göre sorumluların cezalandırılması ve mağdurların haklarının korunması için gereken bütün girişimleri yapacaktır.

 

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

EĞİTİM İŞ MERKEZ YÖNETİM KURULU

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.