AKP'DEN ATATÜRKÇÜLÜĞÜ OKULLARDA ÇARPITMA HAMLESİ

AKP'DEN ATATÜRKÇÜLÜĞÜ OKULLARDA ÇARPITMA HAMLESİ

19. Milli Eğitim Şura'sında alınan son derece vahim pek çok karar vardır. Gündem Arap alfabesiyle Osmanlıca öğretimi ve karma eğitime son verilmesi tartışmalarıyla dolduğu için alınan diğer vahim kararlara medyada hiç değinilmemiştir.

 Bu vahim kararlardan biri de T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersiyle ilgilidir. Eğitim Bir Sen vermiş olduğu ...önergeyle bu dersin tamamen kaldırılmasını istemişse de AKP hükümeti seçim öncesi tepki çekmemek için dersi kaldırmaya şimdilik cesaret edememiştir. MEB bürokratlarının telkiniyle önerge biçim değiştirmiştir.

Eğitim Bir Sen'in yenilediği ve Türk Eğitim Sen'in de karşı çıkmadığı yeni önergenin oylanıp kabul edilmesiyle alınan karar şöyledir:

"Ortaokullarda ve liselerde okutulan T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi programı gözden geçirilerek güncel anlayışlar ve yöntemler doğrultusunda yeniden yazılacaktır."

Atatürkçülük (Kemalizm), ilkeleri bizzat Atatürk tarafından belirlenmiş, yine bizzat Atatürk'ün ciltler dolusu söylem ve eylemleriyle uygulanmış, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini oluşturan milli bir ideolojidir.

Kendine göre bir Müslümanlık anlayışı dayatan AKP hükümetinin aynı çarpıtmayı Atatürkçülük (Kemalizm) için de yapmaya çalışması son derece tehlikeli bir girişimdir.

Ülkemizin üniter yapısından taviz verilerek vatan topraklarımız içinde özerk Kürdistan kurulmasına, devletimizin çift resmi dilli hale getirilmesine, teröristbaşının salıverilmesine, Türk ve Türklük tanımlarının hem Anayasa'mızdan hem de ülkemizin adından silinmesine, Türk milleti bile diyemeyenlerin Osmanlı'daki devşirme iktidarını yeniden tesis ederek Türk kimliğini tarihten silmeye yeltenmelerine ses çıkarmayıp tepki vermeyecek bir nesil yetişmesine yol açacak bu girişim asla kabul edilemez!

ATASEN olarak Türk kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz!

ATASEN
Ata Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.