AKP'Lİ OLMAYAN ARTIK ÖĞRETMEN YAPILMAYACAK

AKP'Lİ OLMAYAN ARTIK ÖĞRETMEN YAPILMAYACAK

Milli Eğitim Bakanlığı tarihte görülmemiş bir kadrolaşmaya yöneldi. 19. Milli Eğitim Şurası'nda alınan iki karar şuydu:

 1) Eğitim Fakültesi mezunlarının öğretmenlik mesleğine seçiminde KPSS ve Özel Alan Bilgisi Sınavıyla birlikte mülakata tabii tutulması.

2) Bu süreçten sonra stajyer öğretmen olarak atananların asaleten öğretmenliğe geçerken bir kez daha mülakata tabii tutulması.
İşte bu kararlardan ikincisi jet hızıyla uygulamaya konuldu.
1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununun 43. maddesinde değişiklik öngören 6569 sayılı Kanun, 26 Kasım 2014 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan değişiklikle "Bu maddenin uygulanmasına ilişkin olarak 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun aday memurluk ile ilgili hükümleri aday öğretmenler hakkında uygulanmaz." hükmü getirildi.
Böylece stajyer öğretmen olarak atananların asil öğretmen olarak atanabilmesi için şu şartlar getirildi:
1 - En az 1 yıl fiilen çalışması.
2- Performans değerlendirmesine göre başarılı olması.
3- Yazılı veya yazılı ve sözlü sınavda başarılı olması.
Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğü'nün 81 İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderdiği Ali YILMAZ imzalı 11 Aralık 2014 tarihli yazıda halen devam eden stajyerlik eğitimlerinin sona erdirilmesi , yeni yayınlanacak yönetmeliğin beklenmesi istendi.
Performans değerlendirmesi de veli ve öğrenci görüşleri doğrultusunda yapılacaktır. Ayrıca mülakat söz konusudur. Milli Eğitim Bakanlığı'na her yıl yaklaşık 50.000 yeni öğretmen alınmaktadır. Bu değişiklikle birlikte AKP'li olmayan ya da ders anlatımı ve diğer davranışlarıyla AKP'liymiş gibi yapmayanlara öğretmenlik yolu kapanmış oldu.
Bu çok ciddi bir durumdur. Bu konuda Türk Eğitim Sen, Eğitim Sen ve Eğitim-İş sendikaları resmen ayakta uyumaktadır.
ATASEN olarak kamuoyunu uyarıyoruz. Bu değişiklik uygulandıktan sonra uyananlar, hakkınızı mahkeme kapılarında sürünerek aramaya çalışsanız bile minareyi çalan kılıfını uydurmuş olacağından elinize bir şey geçmeyecektir.
Bu rezalete derhal dur denilebilmesi için kamuoyunun konuyu acilen öğrenmesi gerekmektedir. Bu durum, ülkemizin geleceğini ve hepimizi doğrudan ilgilendiren büyük bir rezalettir.

ATASEN
Ata Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.