ALAN DEĞİŞİKLİĞİ KAPSAMI GENİŞLETİLMELİDİR

ALAN DEĞİŞİKLİĞİ KAPSAMI GENİŞLETİLMELİDİR

Alan değişikliğinin öne alınması ve ek kapasite üretilmesi, hem il dışı isteğe bağlı atamalarda hem de özür grubu atamalarında büyük bir rahatlamaya yol açacakken, Bakanlık ısrarla ve anlaşılmaz bir şekilde alan değişikliğini bütün atama takviminin sonuna bırakmıştır.


2012-2013 Eğitim Öğretim Yılının başlamasına sayılı günler kalmıştır. Üzülerek ifade etmeliyiz ki özür grubu atamalarından önce atılması gereken adımlar atılmadığı için fatura aile bütünlüğü parçalanmış öğretmenlere kesilmek üzeredir. Henüz geç kalınmış değildir. Yeni eğitim öğretim yılı başlamadan, bir an önce adım atılmalıdır.

Sendika olarak Bakanlıkla yaptığımız her görüşmede alan değişikliği takviminin öne alınmasını talep ettik. 40 binin üzerinde öğretmen ne yazık ki mezuniyet alanına uygun çalışamamaktadır. Sınıf öğretmeni ihtiyacı artmasın diye her yıl alan değişikliğinde sınırlı kontenjan açan Bakanlığın, 4+4+4 yeni eğitim sistemini fırsat bilerek alan değişikliği takvimini tayin döneminin başına alması gerekirdi.


Bakanlıkla yaptığımız bütün görüşmelerde bu hususun altını özellikle çizdik. Alan değişikliğinin öne alınması ve ek kapasite üretilmesi, hem il dışı isteğe bağlı atamalarda hem de özür grubu atamalarınd büyük bir rahatlamaya yol açacakken, Bakanlık ısrarla ve anlaşılmaz bir şekilde alan değişikliğini bütün atama takviminin sonuna bırakmıştır. Bu durum ise il dışı ve özür grubu atamalarında tayin isteyecek öğretmenlerin beklentilerini adeta boşa çıkarmıştır.

Bu gün itibariyle gelinen noktada öğretmenlerin aile bütünlüğü halen sağlanmamış, öğretmenler belirsizliğin içerisinde, sabır denizinin sonunda umut ışığı aramaktadırlar. Eğitim öğretim ve bilim hizmetkolunda Genel Yetkili sendika olarak defalarca uyardık. Müzakere kapısını kapatmadan iyi niyetle çözüm için elimizi hep açık tuttuk. Tenkitlerimizi değil tekliflerimizi ön plana çıkardık. Mağdur olan öğretmenlerimize alanları göstermedik. İsyanı değil vicdanı harekete geçirmeye çalıştık. Aile bütünlüğü sağlanamayan öğretmenlerin dramı bütün vicdanları yaralamaktadır. Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer Dinçer başta olmak üzere yetkililerin vicdanına seslenip, eğitim öğretim yılı başlamadan önce son kez uyarıyor ve görüşmelerimizdeki iyi niyetin karşılığını acilen görmek istiyoruz.


Yetkili sendika olarak özür grubundan tayin bekleyen öğretmenlerin isyanının, bütün eğitim çalışanlarının ortak isyanına dönüşmesine sayılı günler kaldığını hatırlatıyor ve gerekli adımın bir an önce atılmasını bekliyoruz.

eğitim bir sen

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.