ALAN DEĞİŞTİRMEYENLER HUKUKEN NE YAPMALIDIR?...

ALAN DEĞİŞTİRMEYENLER HUKUKEN NE YAPMALIDIR?...

ALAN DEĞİŞTİRMEYENLER HUKUKEN NE YAPMALIDIR?


2012 yılı il içi alan değişikliği işlemleri ile birlikte öğretmenlerimiz bir kez daha hayal kırıklığına uğramış hak ettikleri halde bakanlığın iş bilmez uygulamaları sebebi ile mağduriyet yaşamışlardır. Üyelerimizden bu konuda gelen bir çok şikayet Türk Eğitim-Sen’e ulaşmaktadır. Alan ve yer değiştirmek isteyen üyelerimiz hukuken nasıl bir yol izlemeleri gerektiği konusunda bilgilendirilmek istemektedir. Bu durumu mevcut sıkıntılar göz önünde bulundurularak örnekler ile açıklamanın daha sağlıklı olacağı kanaatindeyiz.

En büyük sıkıntı yine sınıf öğretmenlerinde yaşanmaktadır. 4+4+4 sistemi ile birlikte norm fazlası olan binlerce sınıf öğretmeni şimdi de alan değişikliği döneminde mağdur edilmektedir. En sık gelen sorun mezuniyet alanı sınıf öğretmenliği olmadığı halde sınıf öğretmeni olarak ataması yapılanlarda yaşanmaktadır. Örneğin, Kimya Öğretmenliği mezunu olan ancak sınıf öğretmenliği yapan bir kişi alan değişikliği döneminde Fen ve Teknoloji branşına alan değiştirememektedir.  Öncelikle başvuruda bulunan üyelerimiz başvuru ekranın bir örneğini mutlaka almalıdır. Başvuru ekranı örneği ile birlikte direkt 60 gün içinde dava açabileceklerdir.


Örneğin il içi isteğe bağlı, iller arası isteğe bağlı ve özür durumundan yer değişikliği meydana geldiği için alan değişikliği yapamayan ve gerekçe ne olursa olsun başvuruda bulunamayan öğretmenler alan değişikliği yapabilmek için gerekli olan belgeleri hazırlayarak okul kanalı ile bakanlığa alan değiştirmek istediğini bildiren bir dilekçe ile başvuruda bulunacaklardır. Başvuruya gelecek olan red cevabına karşı yine 60 gün içinde dava açmaları gerekmektedir. Ancak; başvurudan itibaren 60 gün içerisinde cevap gelmediği takdirde talep zımnen reddedilmiş sayılacak ve başvuruyu takip eden 60 günlük bekleme sonunda yine dava açma süresi olan 60 içinde dava açabileceklerdir.


4+4+4 eğitim sistemi ile birlikte bazı ilköğretim kurumları tamamen dönüşürken, bazı eğitim kurumları ise hem ilkokul hem de ortaokul olmak üzere aynı çatı altında eğitime devam etmektedir. İki farklı okul türü aynı müdürlük bünyesinde olmasına rağmen bu okulların yöneticileri bu türlerden birisiyle ilişkilendirilerek, ilişkilendirilmediği okulda alan değişikliği istediğinde kılavuzun 1.8. maddesi uyarınca yöneticilik görevleri sona erdirilmektedir. Bu durumda olup da başvuruda bulunan üyelerimiz yine aynı yolu takip ederek ekran çıktısı ile veyahut yapacakları itiraza gelecek cevap ile dava açabileceklerdir.


Dava açma konusunda üyelerimiz bağlı bulundukları şubeler ile irtibata geçerek bölge avukatlarımız aracılığı ile dava açabileceklerdir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.