Ali Yalçın'dan Avcı'ya Teşekkür

Ali Yalçın'dan Avcı'ya Teşekkür

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’yı ziyaret etti.

 Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’yı ziyaret etti.

 
Milli Eğitim Bakanı’nı ziyarette Genel Başkan Ali Yalçın, yetkili konfederasyon ve sendika olarak imzaladıkları 3. Dönem Toplu Sözleşmenin sonuçlarının kamu ve eğitim çalışanlarının yüzünü güldürdüğünü ifade ederek şunları söyledi: “Emek, ekmek, özgürlük, eğitim çalışanlarının açlık ve yoksulluk sınırı arasında yaşamaktan kurtarılması için toplu sözleşme tekliflerimizi hazırladık. Bu kapsamda emek, ekmek ve özgürlük için birçok kazanım elde ettik. Bazı kazanımlarımız doğrudan kamu çalışanlarının cüzdanlarına yansırken, Cuma Namazı saati için düzenleme yapılacak olması vicdanlara yönelik kazanımdı. Bu bağlamda mücadelemiz ve kazanımlarımız devam edecektir.” dedi.
 
Görüşmede, öğretmenlere nöbet görevi verilip karşılığında hiçbir ücret ödenmemesi adaletsizliğinin bu toplu sözleşmede son bulmasının sevindirici olduğunu aktaran Ali Yalçın, bu konunun çözümü için çok mücadele verdiklerini KİK, KPDK toplantılarında gündem yapmanın yanı sıra 350 bin imza topladıklarını belirtti. Bu süreçte konunun çözümü için inisiyatif alarak konuyu bakanlar kuruluna taşıdıkları ve masada müzakere sırasında destek verdikleri için Bakan Avcı’ya tüm öğretmenler adına teşekkür etti. Eşi özel sektörde çalışan kamu çalışanlarının özür grubu tayinlerinde büyük bir sıkıntıya neden olan 3 yıl sigortalılık şartıyla ilgili çerçeve yönetmelik değişmeden milli eğitin yayınladığı kılavuzun sorun çözme odaklı yönetim anlayışına bariz bir örnek olduğunu söyledi. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya öğretmen eşlerin aile bütünlüğünün sağlanması konusundaki hassasiyetiyle risk almasından dolayı Genel Başkan Ali Yalçın teşekkür etti. Milli Eğitim Bakanlığı’nın çerçeve yönetmelik dururken yayınladığı bu atama kılavuzuyla toplu sözleşme masası kazanımının erken hayata geçirilmesi takdirle karşılandı.
 
Sınav ücretlerindeki adaletsizliği toplu sözleşme masasında giderdik diyen Ali Yalçın, bundan sonra MEB’in yapmış olduğu sınavlarda görev alan ile ÖSYM’nin yapmış olduğu sınavlarda görev alanların ücretleri eşitleyerek bu adaletsizliği ortadan kaldırdık dedi. Kurs merkezlerinde görevli memur ve hizmetlilere fazla çalışma ücreti ödenecek olması önemli, şeflerin, özel hizmet puanları arttırılarak 58 TL ilave ücret ile mali durumlarının iyileştirilmesi, İLKSAN üyeliği isteğe bağlı hale getirilmesi, öğretim yılına hazırlık ödeneğinin artırılması çok önemli kazanımlardan sadece bazılarıdır. Bu toplu sözleşme kümülatif olarak 212 kazanıma imzanın atıldığı, toplumsal sözleşmeyi ve toplumsal uzlaşmayı uhdesinde barındıran, cüzdana, vicdana ve sosyal iklime katkısı olan toplu bir kazanma dönemi olmuştur. Memurun kazanımı, iç piyasaya döneceğinden ekonomide bir canlanma yaşanacak, esnafın iş hacmi artacak, üreten herkes kazançlı çıkacak ” şeklinde konuştu.
 
Şuan kamuoyunda olup olmayacağı merakla beklenen ikinci il dışı tayinlerinin durumunu Bakan Avcı’yla görüşen Genel Başkan Ali Yalçın’a, Bakan Avcı; “Atama takvimleri dolayısıyla böyle bir atama artık mümkün değil” dedi.
 
Okulların geç açılma kararının alınmasının ardından, mezun olacak öğrencilerin tek ders sınav takvimlerinin sıkıntı yaşanmayacak şekilde ayarlanmasını, bu konuda herhangi bir mağduriyete izin verilmemesini gündeme getiren Genel Başkanımız Ali Yalçın’a Bakan Avcı; “Bugün bununla ilgili adım atıyoruz” dedi.
 
Milli Eğitim Bakanlığı’nın merkez teşkilat çalışanlarına sağlanan ulaşım kartı yerine tüm merkez teşkilatı çalışanları için nakdi ulaşım bedeli sağlanması gerektiğini ifade eden Yalçın, “Ulaşım için sağlanan bu karttan oturduğu muhit kapsamında herkes faydalanamamaktadır. Herkesin faydalanabilmesi için ulaşım bedelinin nakdi olarak verilmesi daha faydalı olacaktır” diye sorunu dile getirdi.
 
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı bu konuyla ilgili “Bir bakalım, inceleyelim” dedi. Ziyaretten memnuniyet duyduğunu söyleyen Bakan Avcı, Genel Yetkili Konfederasyon olarak Memur-Sen’in imzaladığı 3. Dönem Toplu Sözleşmeyi başarılı bulduğunu söyleyerek tüm kamu çalışanlarına hayırlı olması temennisinde bulundu.  
Ali Yalçın'dan Avcı'ya Teşekkür
Bakanlık'ta İşyeri Temsilciliğini Genel Başkan ziyaret etti ve Bakanlık çalışanlarının sorunları hakkında bilgi aldı
 

Genel Başkan Ali Yalçın ve Genel Başkan Vekili Latif Selvi, daha sonra Bakanlık İş Yeri temsilciliğini ziyaret ederek, burada temsilcilerin ve üyelerin karşılaştıkları sıkıntı ve sorunları dinleyerek istişarelerde bulundu.

Ali Yalçın'dan Avcı'ya Teşekkür

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.