Ali Yalçın'dan Bakan Yılmaz'a Öğretmenler Adına Önemli Talepler

Ali Yalçın'dan Bakan Yılmaz'a Öğretmenler Adına Önemli Talepler

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'la görüştü. Öğretmenler adına önemli taleplerde bulundu.

 Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'la görüştü. Öğretmenler adına önemli taleplerde bulundu.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Genel Başkan yardımcıları Ramazan Çakırcı, Mithat Sevin, Şükrü Kolukısa, Hasan Yalçın Yayla ve Atilla Olçum, Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu.

Bakan Yılmaz’a yeni görevinde başarı dileyen Ali Yalçın, eğitimin ve eğitim çalışanlarının sorunlarını ve çözüm önerilerini içeren bir rapor da iletti.

Yaptıkları çalışmalar, hazırladıkları raporlarla eğitimin sorunlarının çözümüne katkıda bulunduklarını belirten Yalçın, “Çabamız, mücadelemiz ve girişimlerimiz, eğitimin ve eğitim çalışanlarının sorunlarını en aza indirerek, iş barışı ve huzuru içerisinde verimli çalışabilmelerini sağlamak içindir. Biz kurulduğumuz günden beri bu anlayışla sendikal yolculuğumuzu sürdürüyoruz. Sorunlardan beslenen değil, çözüm üreten, kazanım sağlayan bir sendikayız. Bu sendikal duruş ve anlayış neticesinde, çözülemeyeceği sanılan birçok sorunun çözümüne öncülük ettik. Bugün üye sayısı bakımından Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu, eğitim hizmet kolunun genel yetkili sendikasıyız. Şu an devam ettirdiğimiz ve yakında kamuoyuyla paylaşacağımız araştırma ve raporlarımızla sorunları tespit ederek, çözüm önerileri sunarak eğitime katkımız devam edecektir” dedi.
 

Ali Yalçın'dan Bakan Yılmaz'a Öğretmenler Adına Önemli Talepler


4+4+4 eğitim sistemi, öğretmen ihtiyacı ve yeni müfredat

2023 hedeflerine ulaşma noktasında Millî Eğitim Bakanlığı’nın en önemli sorunlarının başında eğitim sistemini demokratikleştirmenin, öğretmenlerin sorunlarının çözümü ve tüm eğitim çalışanlarının eğitim reformuna etkin katılım ve desteğinin sağlanmasının geldiğini kaydeden Yalçın, kesintisiz sekiz yıllık eğitim dayatmasına son verilerek yerine 4+4+4 eğitimin getirilmesinde sendika olarak mücadele verdiklerini, şûra kararları arasında yer almasını sağladıklarını ve izleme raporu hazırlayarak, konunun takipçisi olduklarını dile getirerek, “4+4+4 eğitim sisteminin başarıya ulaşması için, ücretli öğretmenlik/vekil öğretmenlik gibi uygulamalara son verilmeli, öğretmen ihtiyacı kadrolu öğretmen istihdamı suretiyle giderilmelidir. Bunun yanı sıra, ideolojik endoktrinasyon aracılığıyla tek tip vatandaş yetiştirmeyi hedefleyen bir toplumsal mühendislik projesinin eğitim sistemine biçtiği işleve son verilmeli, müfredat, insanımızın sahip olduğu ahlaki ve toplumsal değerler doğrultusunda yeniden ele alınmalıdır. Müferdatın yenilenmesine bağlı olarak ders kitaplarının da süzgeçten geçirilmesi; gerek Bakanlık tarafından yayımlanan gerekse Bakanlığın onay verdiği özel yayınevlerince yayınlanan ders kitaplarında yer alan millî ve manevi değerlerimize, örf ve adetlerimize, toplumsal yapımıza aykırı unsurlar temizlenmelidir” şeklinde konuştu.
 

Ali Yalçın'dan Bakan Yılmaz'a Öğretmenler Adına Önemli Talepler


Kalıcı öğretmen istihdamı sağlanmalıdır

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde en büyük eğitim sorununun kalıcı öğretmen istihdamının sağlanamaması olduğunu söyleyen Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Öğretmen ihtiyacının karşılanması amacıyla, zorunlu hizmet bölgelerinde istihdam edilen öğretmenlere, illerin veya yerleşim yerlerinin sosyal, ekonomik, kültürel ve ulaşım imkânları dikkate alınarak kalkınmada öncelikli hizmet tazminatı verilmesi amacıyla ilgili mevzuatlarında gerekli düzenlemeler yapılmalıdır. Bu tür uygulamalar, hem bölgenin eğitim çalışanı açığının kapatılması hem de bölgenin zorluğuna göre eğitim çalışanının yaşamış olduğu mağduriyetin giderilmesi bakımından elzemdir.”

Öğretmenin itibarı ve şiddet

Son dönemlerde öğretmenlere yönelik şiddet olaylarının arttığına dikkat çeken Yalçın, “Öğretmenlerimizin mali ve sosyal hakları, özlük hakları ve çalışma şartları itibar ve saygıyı temsil edecek şekilde düzenlenmeli ve geliştirilmelidir. Öğretmenlerimize karşı şiddet, bugün okullarımıza yaygın bir sorun halini almıştır. Millî Eğitim Bakanlığı, eğitimcilere yönelik her saldırının sıkı takipçisi olmalıdır. Bakanlık, Hukuk Müşavirliği kanalıyla yargıya intikal etmiş davalarda kendi personelinin yanında olduğunu göstermeli, nerede duracağı belli olmayan bu şiddet olaylarının bir an önce son bulması için gereğini yapmalıdır” diye konuştu.

Kılık-kıyafet serbestliği

Genel Başkan Ali Yalçın, darbe ürünü, demokrasiye ve insan haklarına aykırı olan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik’in kaldırılması için ilk adımı Millî Eğitim Bakanlığı’nın atması gerektiğini belirten Yalçın, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın merkez ve taşra teşkilatı ile bağlı tüm kurum ve kuruluşlarda görev yapanlar, mesai saatleri içinde ve resmi görevlerinin ifasında, mevcut yönetmelik hükümlerine bağlı kalmaksızın, milletimizin değerlerine ve toplumca genel kabul görmüş esaslara göre kılık ve kıyafetlerini serbestçe seçebilmelidir. Bu konuda başlattığımız sivil itaatsizlik eylemi, talebimiz karşılanıncaya kadar devam edecek” dedi.
 

Ali Yalçın'dan Bakan Yılmaz'a Öğretmenler Adına Önemli Talepler


Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, kendisine takdim edilen yayınlar, araştırma ve raporlardan dolayı teşekkür ederek, ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.