Ali Yalçın KESK'in Provakasyonuna İzin Vermedi

Ali Yalçın KESK'in Provakasyonuna İzin Vermedi

​Toplu Sözleşme masasında KESK Başkanı Lami Özgen masadan kalkıp yerine KESK’İN yürütme kurulu kadın üyeyi davet etmesi üzerine Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın,

 Toplu Sözleşme masasında KESK Başkanı Lami Özgen masadan kalkıp yerine KESK’İN yürütme kurulu kadın üyeyi davet etmesi üzerine Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Sizin niyetiniz kadınların sorunlarını dile getirmek değil. Masayı provokedir. Memur-Sen yetkili sendikadır ve bütün memur sorunlarını gündeme getirmede yetkilidir. Kamu görevlilerinden aldığımız yetkiyi gasp ettirmeyiz. Yasada, masada kimin olacağını bellidir. Getirdiğiniz gündemde böyle bir şey yok. Bu masa memur sorunlarının müzakere masasıdır. Lami Bey yetersizse genel kurula giderek kadın bir genel başkan seçsin. Sizin niyetiniz gerçekten kadınların haklarını savunmak olsaydı, devlet eliyle kadına uygulanan baskılara karşı çıkardınız” şeklinde tepki gösterdi.

Faruk Çelik, Mikrofon verilmek üzere kadın üyenin düşüncelerini ifade etmesi teklifine KESK başkanı Lami Özgen’in “Hayır, benim yerimde oturarak konuşması gerekir. Her yerde konuşuruz. Bu bizim hakkımız. Ben yerimi arkadaşıma veriyorum” dedi.

Tartışmanın alevlenmesi üzerine Faruk Çelik, “Toplu sözleşme düzenini bozmaya hakkınız. Konuşmak istiyorsanız yerinizden düşüncelerinizi ifade edin. Kadınları istismar etmeyin. Amaç kadınların sorunlarını dile getirmekse buyurun. Lami bey Genel başkansanız benim muhatabım sizsiniz.” dedi.

KESK’in Toplu Sözleşme masadında teklifte bulunma hakkı bulunmazken, taleplerin konuşulduğu bir anda böyle bir eylem gerçekleştirmesi salonda provokasyon olarak değerlendirildi.

Memur-Sen temsilcilerinin tepkisi üzerine KESK Kadın üyesi masanın adabına uymayacak üslup kullanarak gerilimi yükseltti. KESK Üyesi kadın hakarete başvurduğunda Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın KESK Başkanına çok sert tepki göstermesi üzerine kadın üye masadan kalktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.