ALİ YALÇIN, MEVCUT YÖNETİMLE DEVAM KARARI ALDI AMA...

ALİ YALÇIN, MEVCUT YÖNETİMLE DEVAM KARARI ALDI AMA...

Eğitim-Bir-Sen Genel Merkezinin bu hafta sonu yapılacak Olağan genel kurulunda genel başkan Ali Yalçın, mevcut yönetimle devam kararı aldı.

Olağan genel kurulu bu hafta sonu Ankara’da yapılacak. Kasım 2018'de Türkiye'nin 81 ilinde İl yönetim seçimleri, çekişmeli bir ortamda yapıldı. mevcut yönetim ile devam kararı alan Ali Yalçın'ı çok zorlayacak gibi.

Başta İstanbul 3 Nolu Şube başkanı Erol ERMİŞ geliyor. İstanbul Eğitim-Bir-Sen şube başkanlarından Erol  ERMİŞ, genel merkezde genel başkan yardımcılığı için adaylığını açıklamıştı. Aynı zamanda Doğu, Güneydoğu ve İç Anadolu'da sürpriz isimler de Aday olarak ortaya çıkacağı tahmin ediliyor. Zire mevcut yönetimde ciddi rahatsızlıklar oluştuğu iddia ediliyor. 

Ali Yalçın başkanlığındaki mevcut yönetim ilk yılında iyi bir başlangıç yapmış olsa da süreç içinde ciddi zayıflıklar gösterdi. Verilen sözler yerine gelmezken sorunlar karşısında mevcut yönetimin sorunu çözme yerine sorunu gönül hoşnutluğu ile sözde barışçıl bir dille sorunları ya da aralarında sorun bulunanları uzlaştırma yoluna giderek çözdüğünü zannetmeleri ciddi rahatsızlıklar oluşturduğu söyleniyor.

Hemen hemen her bölgede ve ilde mevcut yönetimin dostlar alışverişte görsün anlayışı ile il il gezdiğini ve hiçbir yerde sorunları ve şikayetleri çözemediği iddia ediliyor.

Özeillike Ali Yalçın'ın Toplu Sözleşme görüşmelerinde yine başlangıçta iyi bir politika ile güzel bir başlangıç yaptığı ve tüm memurların takdirini topladığı fakat toplu sözleşmenin son gününde Literatüre KÜMÜLATİF kavramını sokması, kuruş mu duruş mu, gibi ifadeler sonrası popülleriğinin düşmesine sebep olmuştu.

Böyle bir süreçte Ali Yalçın'ın mevcut yönetimle devam kararı ciddi sıkıntılara sebep olmakla beraber Ali Yalçın'ın bölgelerin ve diğer illerin nabzını iyi yoklamadığını gösteriyor. Üst delegeler ve şubeler mevcut yönetimi eleştirirken devam kararı bu hafta sonu yapılacak Olağan genel kurulunun sürpriz sonuçlara gebe kalacağını ve Ali Yalçın'ın karşısında aday olmasada üst delegelerin ne kadar oyunu alacağı şimdiden merak konusu...

Haydi hayırlısı....

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.