Ali Yalçın: ''Sendikacılığa Yeni Bir Soluk Getirdik''

Ali Yalçın: ''Sendikacılığa Yeni Bir Soluk Getirdik''

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, eğitim çalışanlarının saygınlığına gölge düşürecek uygulamalardan uzak durulması çağrısında bulunarak, “Eğitimcilerin saygınlığına gölge düşürecek, mevcut sorunlara yenilerini ekleyecek adımlardan uzak durulması hepimizin, herkesin yararına olacaktır. Şiddete son verecek kalıcı önlemlerin alınması güvenli yarınlar için elzemdir. Sendika olarak, bir yanda kamu görevlilerinin sorunlarını çözmenin, yeni kazanımlara imza atmanın mücadelesini veriyor, diğer yanda Türkiye’nin gelişmesi, vesayetin ortadan kaldırılması ve tam demokrasinin hâkim olması için emek harcıyoruz” dedi.

Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen İzmir Şubesi’nin hizmet binasının ve Yedi Güzel Adam Kütüphanesi’nin açılışını yaptıktan sonra divan toplantısında üyelerle bir araya geldi.

Sendikal çalışmaların konuşulduğu, gündeme ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda konuşan Yalçın, sadece Türkiye’de değil, uluslararası alanda da emek örgütleriyle tecrübe paylaşımında bulunduklarını, iş birliği anlaşması yaptıklarını ve kapasitelerini geliştirdiklerini ifade ederek, “Biz üyeye kıymet veriyoruz, üye de sendikasına kıymet veriyor. Onun için üyelerin sendikasıyız biz. Üyeye, ülkeye, insanlığa katkıda bulunan ve her geçen gün daha fazla vites büyüten bir pozisyonumuz var. Çünkü derdimiz millet, yükümüz yeni bir medeniyettir” şeklinde konuştu.


Ali Yalçın: ''Sendikacılığa Yeni Bir Soluk Getirdik''
 

Sendikacılığa yeni bir soluk getirdik

Klasik sendikacılık tarzının dışında bir anlayışa sahip olduklarını kaydeden Yalçın, şöyle devam etti: “Sendikacılığa yeni bir soluk getirdik. Slogan atmak kolay, önemli olan sorunları alt alta sıralamak değil, önerileriyle çözümün yolunu göstermektir. Söylemlerimizle, eylemlerimizle, araştırmalarımızla, raporlarımızla; iyiye, güzele, doğruya işaret eden önerilerimizle bunu yapıyoruz. Sorunları dile getirmekle yetinmiyor, çözüm için de ter akıtıyoruz. Onlarca kazanımın altında imzamız; sorunların çözümünde çabamız, emeğimiz ve girişimlerimiz var.”


Ali Yalçın: ''Sendikacılığa Yeni Bir Soluk Getirdik''
 

Hakkımızı başkalarını mağdur etmeden arıyoruz

Türkiye’nin gelişmesi ve ilerlemesinin yanı sıra vesayetin ortadan kalkması ve tam demokrasinin hâkim olması için de çalıştıklarını dile getiren Yalçın, kültürel ve sosyal projeler kapsamında ülke genelinde Yedi Güzel Adam kütüphanelerini hizmete soktuklarını söyledi. Yalçın, “Önemli bir adım daha atıyoruz, her gün bir başka ilimizi bu halkaya dâhil ediyoruz. Bu kütüphaneleri, ülkenin fikir hayatına ilişkin bir şeyler üretebilmek, katkı sunabilmek adına yapıyoruz. Geçmişten bugüne kabul gören klasik sendikacılık tarzının dışına çıkıyoruz. ‘İtiraz ediyoruz ama bu konuda bir sözümüz var’ diyebilmektir esas mesele. Bir sendikadan çok öte bir teşkilatız. Hiçbir zaman kaldırımın taşıyla bir sorunumuz olmadı, milletin arabasıyla, esnafın camıyla hiçbir zaman sorunumuz olmadı. Hakkımızı ararken haddimizi aşmıyor, mağduriyete yol açmadan sendikal çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.


Ali Yalçın: ''Sendikacılığa Yeni Bir Soluk Getirdik''
 

Sorunları derinleştiren uygulamalara son verilsin

Eğitim çalışanlarının çözüm bekleyen sorunlarına da değinen Ali Yalçın, istihdam sürecindeki zorluklar ve haksızlıklar, öğretmen açığı, mülakat, sözleşmeli öğretmenlik sorunu, Alo 147 şikâyet hattı, istihdamda güçlük çekilen bölgelerdeki mahrumiyetler, öğretmenlerin şiddetin nesnesi hâline getirilmesi gibi sorunların giderilmesi için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Eğitimin niteliğinin artırılmasına engel teşkil eden, öğretmenlik mesleğinin saygınlığına gölge düşüren uygulamalara karşı mücadele verdiklerini vurgulayan Yalçın, “Performans değerlendirme taslağı başta olmak üzere, öğretmenlik mesleğini değersizleştiren ve eğitimin sorunlarını derinleştiren uygulamalara karşı verdiğimiz mücadele devam ediyor. Performans değerlendirme taslağının geri çekilmesi, eğitim çalışanlarını her türlü şiddetten koruyacak, şiddet uygulayanlara gereken cezanın verilmesini sağlayacak yasal bir düzenlemenin çıkarılması talebiyle başlattığımız imza kampanyası sürüyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.