Ali YALÇIN:Nöbete Ücrette Israrlı, Mücadelede Kararlıyız

Ali YALÇIN:Nöbete Ücrette Israrlı, Mücadelede Kararlıyız

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısında öğretmenlerin nöbet ücreti konusunu güçlü bir şekilde tekrar gündeme getireceklerini söyledi. Yalçın, “Eğitim-Bir-Sen olarak nöbette ücrette ısrarlı, mücadelede kararlıyız” dedi.

Ali Yalçın, Milat Gazetesi’nde çıkan röportajında, nöbete ücret konusunu ilk gündeme getiren ve 2013’te toplu sözleşme masasına taşıyan sendika olduklarını söyledi. “Bugün bu şekilde sıcak gündem olmasının arka planında bu konuyu bizim eğitim çalışanlarının haklarının görüşüldüğü her platformda masaya taşımamız etkili olmuştur” diyen Yalçın, “Nöbet görevlerine ücret konusunu Toplu Sözleşme Masası ve KPDK’ya taşımakla kalmadık.

Yine aynı şekilde Milli Eğitim Bakanlığı ile yetkili sendika olarak gerçekleştirdiğimiz KİK toplantılarına taşıdık. Nisan 2014 Kurum İdari Kurulu toplantısında bu konu hakkında İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünce çalışma başlatılması şeklinde talebimizi KİK Raporuna aldırdık.


Ekim 2014 tarihli Kurum İdari Kurulu toplantısında da talebimizi yineledik. Talebimizi canlı tutmak için ‘Nöbete Ücret, Angaryaya Hayır’ afişleri ile okulları donattık.

Türkiye genelinde kitlesel basın açıklaması yaptık ve devamında, KPDK’ya sunmak üzere imza kampanyası başlattık.

Eğitim-Bir-Sen olarak, nöbete ücrette ısrarlı, mücadelede kararlıyız” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.