Anadolu Üniversitesi Yönetimini Hukuka Uymaya Davet Ediyoruz

Anadolu Üniversitesi Yönetimini Hukuka Uymaya Davet Ediyoruz

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Anadolu Üniversitesi’nde çalışma barışını bozan usulsüz işlere dikkat çeken sendikacıları yargılayan üniversite yönetimine tepki göstererek, “Üniversite yönetimi, sendikacıları yargılayacağına kendini sorgulamalı ve yaptığı yanlışlıklardan dönerek hukuksuzluklardan vazgeçmelidir” dedi.

 Despotlukların ve hukuk dışı uygulamaların yargıdan döneceğini ifade eden Çakırcı, şunları söyledi: “Eğer üniversite suçlu arıyorsa; uçak bakım makinisti, yer ve meydan kontrolörü kadrolarında çalıştırılmak üzere 6300 TL’ye özellikli personel alıp, masa başı işlerde çalıştıran ve kurum içi çalışma huzurunu bozan yetkililere bakmalıdır. Uçak bakım makinisti, yer ve meydan kontrolörü unvanlarında personel alıp Uzay Bilimleri Fakültesi’nde birim sorumlusu olarak çalıştırılması, akıllara ‘normal personele yaptıramadığınız hangi işleri bu yolla aldıklarınıza yaptırıyorsunuz’ sorusunu getirmektedir. Eğer ortada bir yanlışlık varsa, düzeltiniz; yanlışlık yoksa neden tedirgin oluyorsunuz.”

“Dile getirilecek başka çapraşık işler söz konusu da, onlar gündeme getirilmesin diye gözdağı mı veriyorsunuz” diye soran Çakırcı, üniversite yönetimine seslenerek, “Yargı, yaptığınız keyfiliğe geçit vermeyecektir. Yaptığınız sürgün işlemini derhal geri alınız. Sendika olarak, yaptığınız yanlışı fark etmenizi bekliyoruz. Siz gereğini yapmazsanız, biz sendika olarak her platformda gereğini yapacak ve hakkımızı sonuna kadar arayacağız” şeklinde konuştu.

Anadolu Üniversitesi Uzay ve Havacılık Fakültesi’nde sözleşmeli personelin hukuka aykırı biçimde görevlendirilmesi, mevcut personelin mağduriyetine neden olurken, fahiş ücretler ödenerek devletin aynı zamanda zarara uğratılması hadisesine Eğitim-Bir-Sen Eskişehir 2 No’lu Şube yöneticileri Kurum İdari Kurulu (KİK) toplantısında dikkat çekmiş ve çarpıklığın düzeltilmesini istemişti.

Üniversite yönetiminin KİK’te yapılan uyarıları dikkate almaması ve usulsüz uygulamaları geri çekmemesi üzerine Eğitim-Bir-Sen Şube yönetimi basın açıklaması yapmış, hukuksuz işleri deşifre etmişti. Ulusal basının konuya ilgi göstermesi, söz konusu usulsüzlüklerin belgelerine ulaşması ve bir gazetenin “Maaşlar Pilot Oldu!” başlığı ile duyurması üniversite yönetimini kızdırmış olmalı ki, birim çalışanlarından Eğitim-Bir-Sen Şube Başkan Yardımcısı Levent Cindoruk’a soruşturma açmakla kalmayıp aynı zamanda sürgün etti. Şube Başkanı Abdurahman Yıldırım, basın açıklaması yaparak üniversite yönetimini sağduyulu davranmaya davet ederek, sürgün işleminden geri dönülmesi çağrısında bulunmuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.