Anayasa’nın 41. Maddesi İhlal Ediliyor

Anayasa’nın 41. Maddesi İhlal Ediliyor

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, ''devletimizi yönetenler, sözleşmeli öğretmenlere eş durumundan tayin hakkı vermemekle, doğrudan Anayasa’nın 41. Maddesini ihlal ediyorlar.'' dedi.

Anayasa’nın 41. Maddesi’nde “Aile, Türk toplumunun temelidir ve eşler arasında eşitliğe dayanır. Devlet, ailenin huzur ve refahı ile özellikle ananın ve çocukların korunması ve aile planlamasının öğretimi ile uygulanmasını sağlamak için gerekli tedbirleri alır, teşkilâtı kurar” ifadesinin yer aldığını hatırlatan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Şu an devletimizi yönetenler, sözleşmeli öğretmenlere eş durumundan tayin hakkı vermemekle, doğrudan Anayasa’nın 41. Maddesini ihlal ediyorlar. Hangi gerekçe Anayasa’nın 41. Maddesini ihlal etmeyi meşru hale getirebilir ki?” diye konuştu.

Türk Eğitim-Sen’in sözleşmeli ve mülakatlı öğretmenliği yargıya taşıdığını da bildiren Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Diliyoruz ki; yargı, talebimiz doğrultusunda karar verir” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.