Aralık Ayı Açlık-Yoksulluk Rakamları Açıklandı

Aralık Ayı Açlık-Yoksulluk Rakamları Açıklandı

Memur-Sen tarafından her ay düzenli olarak yapılan “açlık-yoksulluk” araştırmasına göre, Türkiye’deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 2 bin 267 TL, yoksulluk sınırı ise 6 bin 237 TL olarak belirlendi.

Memur-Sen Konfederasyonu tarafından her ay düzenli olarak yapılan açlık-yoksulluk araştırmasına göre Aralık ayında Türkiye’deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 2 bin 267 TL, yoksulluk sınırı ise 6 bin 237 TL olarak tespit edildi. Yapılan araştırmaya göre Aralık ayında Kasım ayına göre gıda madde fiyatlarında ortalama yüzde 1,93’lük bir artış yaşandı. Aralık ayında göze çarpan en büyük artışlar yüzde 50,58 artışla kuru soğan, yüzde 15,29 artışla patates, yüzde 13,69 artışla kuru fasülye, yüzde 13,53 artışla kabak; en çok göze çarpan düşüşler ise yüzde 32,35 azalışla portakal, yüzde 21,58 azalışla ıspanak, yüzde 16,72 azalışla domates, yüzde 15,68 azalışla limon madde fiyatlarında yaşandı.

Aydınlanma madde fiyatında ise Aralık ayında Kasım ayına göre herhangi bir değişim gözlemlenmedi.

Eğitim, Giyim ve Haberleşme Madde Fiyatlarında Düşüş Yaşandı

Eğitim-kültür madde fiyatlarında yüzde 0,29’luk bir düşüş oldu. Eğitim-kültür madde fiyatlarında Kasım ayına göre değişimin yüzde 3,14 artışla yurt dışı bir hafta ve daha fazla süreli turlar madde fiyatlarında olduğu gözlendi. Bununla birlikte eğitim-kültür madde fiyatlarında yüzde 5,76 azalışla yurtiçi bir hafta ve daha fazla süreli turlar fiyatlarında düşüş olduğu tespit edildi.

Aralık ayında Kasım ayına göre giyim fiyatlarında ise ortalama yüzde 3,02’lik bir düşüş gözlendi. Giyim madde fiyatlarında Kasım ayına göre en göze çarpan değişim yüzde 2,8 artışla kadın terliği, yüzde 1,92 artışla bebek pijaması, yüzde 1,33 artışla erkek iç çamaşırı madde fiyatlarında oldu. Bununla birlikte giyim madde fiyatlarında Kasım ayına göre yüzde 12,24 azalışla etek, yüzde 10,66 azalışla kadın kazağı, yüzde 9,96 azalışla hırka madde fiyatında düşüş gözlemlendi.

Aralık ayında Kasım ayına göre haberleşme madde fiyatlarında ortalama değişim yüzde 0,97’lik bir düşüş olarak yansıdı. Haberleşme madde fiyatlarında Kasım ayına göre en göze çarpan değişimlerin yüzde 6,67 azalışla PTT koli gönderme ücreti madde fiyatlarında olduğu gözlendi.

Ulaşım madde fiyatlarında yüzde 0,72’lik bir düşüş olduğu belirlendi. Kasım ayına göre en göze çarpan değişimlerin yüzde 2,21 artışla şoför eğitim kurs ücreti fiyatlarında olduğu gözlendi. Bununla birlikte ulaşım madde fiyatlarında Kasım ayına göre yüzde 8,91 azalışla LPG dolum ücreti fiyatında düşüş gözlemlendi.

Barınma ve Temizlik Fiyatlarında Düşüş Yaşandı

Aralık ayında Kasım ayına göre ısınma madde fiyatlarında ortalama yüzde 1,07’lik bir düşüş gözlenirken; Aralık ayında Kasım ayına göre barınma madde fiyatlarında yüzde 0,99’luk bir artış oldu.

Kişisel temizlik ve bakım madde fiyatlarında yüzde 1,05’lik bir artış gözlendi. Kişisel temizlik ve bakım madde fiyatlarında Kasım ayına göre en göze çarpan değişimin yüzde 13,21 artışla hijyenik kadın bağı madde fiyatlarında olduğu tespit edildi. Bununla birlikte kişisel temizlik ve bakım madde fiyatlarında Kasım ayına göre yüzde 4,09 azalışla makyaj malzemeleri madde fiyatında düşüş gözlemlendi.

Aralık ayında Kasım ayına göre sağlık madde fiyatlarında ortalama değişim yüzde 0,78’lik bir artış olarak gözlenirken, en göze çarpan değişimlerin yüzde 1,88 artışla numaralı gözlük cam ve çerçevesi; yüzde 0,18 azalışla ultrason ücreti madde fiyatlarında olduğu gözlendi.

Çevre ve su madde fiyatlarında yüzde 0,36’lık bir artış yaşandı. Çevre ve su madde fiyatlarında Kasım ayına göre en göze çarpan değişimlerin yüzde 1,58 artışla musluk, yüzde 0,46 azalışla su faturası madde fiyatlarında olduğu gözlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.