Araştırma Görevlilerinin Mecbur Hizmet Devrine Dair Mahkeme Kararı

Araştırma Görevlilerinin Mecbur Hizmet Devrine Dair Mahkeme Kararı

Balıkesir Üniversitende araştırma görevlisi olarak görev yapan TES üyesinin açıtğı dava sonuçlandı.

Türk Eğitim Sen Üyesi Araştırma Görevlisinin , mecburi hizmet devrine dair Balıkesir İdare Mahkemesine açtığı  Yürütmeyi Durdurma davası karara bağlandı.

İşte Bu Konuda  Tes tarafından yapılan o açıkalma

Balıkesir Üniversitesinde araştırma görevlisi olarak görev yapan sendikamız Türk Eğitim-Sen üyesinin görevli olduğu üniversiteden muvaffakat alarak Ege Üniversitesince ilan edilen doçentlik kadrosu atanmak için yurt içinde yapmış olduğu lisansüstü eğitiminden doğan mecburi hizmet yükümlülüğünün Ege Üniversitesine devredilmesi yolundaki talebinin reddine ilişkin Yüksek Öğretim Kurulu kararına karşı açılan dava da Balıkesir İdare Mahkemesinin 16.09.2014 tarih ve 2014/209E sayılı kararı ile yürütmesi durdurulmuştur.

Anılan karar da “…kamuya ait bir üniversiteden yine kamuya ait bir başka üniversiteye üst bir akademik unvanla(yardımcı doçent olarak) atanmak istenen ve ihtiyaç durumunu en iyi bilecek Balıkesir Üniversitesince de nakli için muvafakat verilen davacının mecburi hizmetinin Ege Üniversitesine devredilmemesine ilişkin dava konusu işlemde sebep ve amaç yönünden hukuka uyarlık bulunmadığı sonucuna varılmıştır.” denilerek karar gerekçelendirilmiştir.

İlgili karar için tıklayınız

Türk Eğitim Sen

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.