Atasen Kadın Öğretmenler Çalıştayı yapıyor

Atasen Kadın Öğretmenler Çalıştayı yapıyor

Atasen tarafından Kadın Öğretmenler yönelik çalıştay ile kadın eğitimcilerin sorunlarını daha çok gündeme getirmek, kadın eğitimcilerin sendikalılık oranını yükseltmeyi amaçlıyor.

 Atasen tarafından yapılacak olan kadın çalıştayı hakkında yapılan duyuru Saygıdeğer kadın öğretmenler, sendikamızın kadın politikasını daha da geliştirmek, kadın eğitimcilerin sorunlarını daha çok gündeme getirmek, kadın eğitimcilerin sendikalılık oranını yükseltmek amacıyla bir çalıştay başlatmış bulunuyoruz.

Kadın politikamızın başında doğrudan Genel Başkan Yardımcımız sayın Şule Doğan olacaktır.


Kadın-erkek birlikte yaşadığımız yüzlerce sorunla birlikte sırf kadın olduğundan bilinen-bilinmeyen pek çok zorluk yaşayan kadın öğretmenlerimizin de sesi olmak, sorunları dile getirip çözüm önerileri geliştirmek amacını taşıyan çalıştayımıza sendikamız üyesi olmayan kadın öğretmenler de fikir ve önerileriyle katkı sunabilecektir.


Başta çocuklarının kreş sorunu olmak üzere hem çalışan hem de pek çok sorunla boğuşan kadın öğretmenlerimizin yüklerini hafifletmek için gereken yasal düzenlemelerin sağlanması konusunda kamuoyu oluşturulmasına katkılarınızı bekliyoruz.


Mutlu bir kadın demek, mutlu koca ve mutlu çocuklar demektir.

Çalıştayımızın temel amacı ise kadınlara ayrıcalık talep etmek değil sırf kadın olduğu için erkeklerin yaşamadığı türden sorunlar yaşayan kadın öğretmenlerimizin sorunlarını ve çözüm önerilerini gündeme getirmektir.

Bir yanıyla da kadınların iş yaşamında olmasını destekleyip kolaylaştırarak aile kurumunun maddi, manevi ve kültürel açıdan güçlenmesine katkı sağlamaktır.


Kadın öğretmenler, akademisyenler ve bütün eğitim çalışanları konuyla ilgili görüş ve önerilerinizi lütfen sendikamıza iletiniz.


Konuyla ilgili her türlü görüş ve önerileriniz için [email protected] adresine e-ileti gönderebilirsiniz.


Toplumumuzun temeli kadınlarımıza selam ve sevgilerimizle...


"Bir içtimai topluluk, bir millet, erkek ve kadın denilen iki cins insandan oluşur. Mümkün müdür ki, bir toplumun yarısı topraklara, zincirlere bağlı kaldıkça diğer kısmı göklere yükselebilsin?"

(K. ATATÜRK - 30.08.1925, Kastamonu)

ATASEN
Ata Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.