Bakanlık Özür Grubu Kılavuzunda Olumlu Adım Attı

Bakanlık Özür Grubu Kılavuzunda Olumlu Adım Attı

Eğitim-Bir-Sen'den yapılan açıklama:

 

Özür durumuna bağlı yer değişikliği kılavuzunun 7.1.2 a ve b bentlerinde ifade edilen öğretmenin özrünün bulunduğu il merkezi /ilçe olacak şekilde eğitim kurumlarında tercihe zorlanmanın mağduriyetlere sebep olacağını söylemiş ve mağduriyetin önlenmesi için tayin başvurusu yapacak öğretmene, özrünün bulunduğu ildeki tüm eğitim kurumlarının tercihe açılmasını önermiştik.

 

Toplu Sözleşme ve Mevzuat Sekreterimiz Ramazan Çakırcı, Müsteşar Yardımcısı Zübeyir Yılmaz ile konuyu görüşerek öğretmenlerin mağduriyetinin önüne geçilmesi için kılavuzdaki sınırlamanın kaldırılmasını talep etmiş ve Müsteşar Yardımcısı Yılmaz; Öğretmenlerin özürlerinin olduğu ildeki diğer yerleşim birimlerini de tercih etmeleri için çalışmalarının olduğunu ve böylece daha fazla eğitim kurumu tercih edebilmeleri için imkân sağlama gayretlerinde olduklarını” belirtmiş ve Sayın Yılmaz’ın ifadelerini sitemizden duyurmuştuk.

 

Bakanlık Öğretmenlerin özür durumu yer değiştirme kılavuzunda değişiklik yaptı. “28.08.2012 tarihinde yapılacak atamalarda tercih ettikleri eğitim kurumlarına atanamayan öğretmenlere, bu atamadan sonra 29-31 Ağustos 2012 tarihlerinde (31.08.2012 günü saat 15.00’a kadar) özrünün bulunduğu il genelinde daha önce açık olarak ilan edilen ancak atama yapılamaması sebebiyle boş kalan eğitim kurumlarına atanmak üzere yeniden tercih hakkı verilecektir” şeklinde düzenleme yapan Bakanlık özür grubu tayinlerinde yaşanabilecek mağduriyetlerin önüne geçmeye çalışmış oldu. Yeni düzenlemeyi öncekine göre olumlu buluyoruz.

 

Yapılan Değişiklik:

 

2012 Yılı Öğretmenlerin Özür Durumundan Yer Değiştirme Kılavuzunun Tercihler başlıklı 6.2.1. maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

 

Öğretmenler, özürlerinin bulunduğu yerleşim yerindeki eğitim kurumları arasından 40 (kırk) tercihte bulunabileceklerdir. Ayrıca, 41 inci seçenek olarak il genelinde boş kalan eğitim kurumlarına atanmak isteyip istemediklerini mutlaka belirteceklerdir.

 

28.08.2012 tarihinde yapılacak atamalarda tercih ettikleri eğitim kurumlarına atanamayan öğretmenlere, bu atamadan sonra 29-31 Ağustos 2012 tarihlerinde (31.08.2012 günü saat 15.00’a kadar) özrünün bulunduğu il genelinde daha önce açık olarak ilan edilen ancak atama yapılamaması sebebiyle boş kalan eğitim kurumlarına atanmak üzere yeniden tercih hakkı verilecektir.

 

Bu şekilde tercih hakkı verilen öğretmenler, boş kalan eğitim kurumları sayısıyla sınırlı olmak üzere en fazla 40 tercihte bulunabilecekler, 40’tan fazla tercih yapılabilecek boş eğitim kurumunun öğretmenlerin tercihine sunulduğu illerde, öğretmenler 41 inci seçenek olarak boş kalan eğitim kurumlarına atanmak isteyip istemediklerini mutlaka belirteceklerdir.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.