Başöğretmenlik Onur Ödülü, Sakin Öner'e verildi

Başöğretmenlik Onur Ödülü, Sakin Öner'e verildi

Anadolu Eğitim Sendikası'nın 2015 Başöğretmenlik Onur Ödülü, törenle Sakin Öner'e verildi

 Anadolu Eğitim Sendikası'nın 2015 Başöğretmenlik Onur Ödülü, törenle sahibine verildi.

Beykent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Taksim yerleşkesinde düzenlenen törende ödülünü alan Sakin Öner, Anadolu Eğitim Sendikası tarafından "Başöğretmenlik Onur Ödülü"ne layık görülmesinin meslek hayatının en gurur verici unsurlarından biri olduğunu söyledi.

Mesleğe başladığı ilk günden bu yana öğrencilerine her zaman adil ve eşit davrandığını, onların içindeki cevheri çıkarmak için çaba gösterdiğini belirten Öner, öğretmenlerin, öğrencilerin hayatında derin izler bıraktığını vurguladı.

Öner, lisedeki edebiyat öğretmenin de kendi hayatında çok etkili olduğunu ve mesleğini seçmesinde bu sevginin öne çıktığını aktardı. Öğrencilik hayatı boyunca edebiyat ve şiir ile iç içe olduğunu ifade eden Öner, şöyle konuştu:

"İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanmama rağmen daha sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'ne geçtim. İçime işleyen kağıt ve mürekkep kokusu beni edebiyata yönlendirdi. Hayatım boyunca bizden önceki öğretmenlerimizden aldığımız bu kutsal mesleği hakkıyla yerine getirmek ve yeni nesillere örnek olmak için elimden geleni yaptım. Bugüne kadar birçok sendika ile iletişimim oldu ama Anadolu Eğitim Sendikası'nın benim için ayrı bir yeri var. Çünkü ilk kez bir kadın sendika başkanı ile karşılaşıyorum. Başkanı kadın olan bir sendikadan ödül almak ayrıca mutluluk verici."

Anadolu Eğitim Sendikası Başkanı Cansel Güven de sendika olarak, 2005'ten bu yana her yıl, seçici kurul tarafından belirlenerek öğretmen kimliği ve eğitime olan hizmetleriyle yalnızca bir öğretmene takdim edilen "Başöğretmenlik Onur Ödülleri"nin 11'incisi Sakin Öner'e sunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Güven, yalnızca öğretmekle sınırlı olmayan, "yurttaş yetiştirme" sorumluluğu yükleyen öğretmenlik mesleğinde Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ü örnek aldıklarını belirterek, "Onun öğretisi ve yolundan bir an bile ayrılmadan öğrenci yetiştiren, genç öğretmenlere de ilham veren eğitimcilerimize teşekkür etmek, onların ışığıyla aydınlanmak için bir fırsat olarak gördüğümüz ödülümüzün 11'incisini kabul buyuran Sakin Öner, meslek hayatında gösterdiği gayret ve başarılar ile yeni nesillere her zaman örnek olacaktır" diye konuştu.


-Başöğretmen Sakin Öner

Öner, 1947'te Denizli'nin Baklan ilçesinde doğdu. Babasının memuriyeti nedeniyle öğrenimini Anadolu'nun değişik yerlerinde yapan Öner, yükseköğrenimini İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde tamamladı. Bu sırada İstanbul'da çeşitli gazete ve dergilerde çalışan Öner, yüksek lisans ve doktorasını İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde yaparak, Türk Dili ve Edebiyatı Doktoru oldu.

Öner, öğretmenliğe 1971-1972 öğretim yılında Denizli Lisesinde edebiyat öğretmeni olarak başladı. Daha sonra farklı liselerde yöneticilik yapan Öner, 2007'de Milli Eğitim Bakanlığınca branşında 1. sırada Başöğretmen unvanına layık görüldü. Öner, 2012'de emekli oldu.

Marmara Üniversitesinde Yrd. Doç. Dr. olan Öner, kısa süre sonra da İstanbul Kavram Meslek Yüksekokulu müdürlüğüne atandı. Öner, halen bu görevini sürdürüyor.

Ömer Seyfettin'in iki ve Prof. Dr. Yusuf Akçura'nın bir eserini Osmanlıca'dan Türkçe'ye çeviren Öner, Abdülhak Hamit Tarhan, Arif Nihat Asya ve Nihal Atsız'ın biyografi kitaplarını yazdı.

Öner ayrıca, "Kompozisyon Sanatı", "İmla-Noktalama ve Cümle Bilgisi", "Atasözleri ve Özdeyişler", "Özlü Sözler" kitapları ile "İlk Dersimiz Sevgi" adlı şiir kitabını yazdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.