Başörtü nedeniyle öğrencinin sınava alınmadığı iddiası...

Başörtü nedeniyle öğrencinin sınava alınmadığı iddiası...

Başörtü nedeniyle öğrencinin sınava alınmadığı iddiası

Milli Türk Talebe Birliği Antalya Teşkilat üyeleri, Akdeniz Üniversitesi'nde başörtülü olduğu gerekçesiyle sınava alınmadığı iddia edilen öğrenciye destek vermek amacıyla basın açıklaması yaptı.


Üniversitenin giriş kapısında toplanan bir grup teşkilat üyesi, Kamu Yönetimi Bölümü birinci sınıf öğrencisi Şeyma Adede'nin başörtülü olduğu gerekçesiyle sınava alınmamasına tepki gösterdi.


Milli Türk Talebe Birliği Antalya Teşkilat Başkanı İsrafil Hatip, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kamu Yönetimi Bölümü birinci sınıf öğrencisi Şeyma Adede'nin başörtülü olduğu gerekçesiyle Toplum Bilim dersinin son sınavına alınmadığı için mağdur edildiğini savundu.


Hatip, olayın takipçisi olduklarını göstermek amacıyla toplandıklarını ifade ederek, ''Üniversite yönetimi olayla ilgili gerekli işlemleri başlattı. Bu işlemlerin sağlıklı işleyebilmesi için buradayız. Olayın başından beri takipçisiyiz ve takip etmeye de devam edeceğiz. İdari işlemlerin sonucuna göre tepkimizi ortaya koyacağız'' dedi.


Açıklamanın ardından topluluk, olaysız şekilde dağıldı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.