BEDEN EĞİTİMİ DERSLERİ KALDIRILAMAZ

BEDEN EĞİTİMİ DERSLERİ KALDIRILAMAZ

Milli Eğitim Bakanlığı, mesleki eğitimde fizik, kimya, biyoloji ve matematik derslerine yer açmak gerekçesiyle Meslek, Anadolu Meslek, Teknik ve Anadolu Teknik Liselerinin 10. sınıflarda yer alan iki saatlik beden eğitimi derslerini kaldırdı.

 Çocuklarımız sporla, resimle, müzikle okulda tanışıp, yeteneklerine göre kendilerini geliştirmektedir. Bu derslerin kaldırılması çocuklarımızın estetik, sportif, işitsel, duygusal ve sosyal gelişimini sekteye uğratmak anlamı taşır. Beden eğitimi derslerinde öğrencilere bedenlerini geliştirme ve formda tutmanın yanı sıra, başkalarıyla işbirliği yapma, kendi güçlü ve zayıf yönlerini tanıma da öğretilir. Dolayısıyla MEB'in aldığı bu yanlış karar çocukların gelişimi açısından sorunlar yaratacaktır.

AKP iktidarı döneminde, geleceğimiz olan çocuklarımızın estetik değerleri kazanmasında büyük önem taşıyan görsel sanatlar, müzik ve beden eğitimi dersleri yok sayılmış, ders saat sayıları azaltılarak norm kadroları düşürülmüştür. Bu durum geleceğimizi tehdit etmekte, estetik değerlerden yoksun yetişen çocuklarımız şiddete eğilimli bireylere dönüşmektedir.

Eğitimi, kendi muhafazakar hedeflerini hayata geçirmek için bir araç olarak kullanan siyasi iktidarın bu adımı on binlerce beden eğitimi öğretmenini norm kadro fazlası durumuna düşürecektir. Milli Eğitim Bakanlığı bu büyük hatayı bir an önce telafi etmelidir.

Eğitim-İş olarak eğitim sistemini, kendi ideolojik öğretileriyle kuşatmaya çalışan siyasi iktidarı kınıyor; bu anlayışın güdümünde hareket eden Milli Eğitim Bakanlığı’nı, eğitim sistemine ilişkin vereceği kararlarda tarafsız kalmaya çağırıyoruz.

Eğitim-İş, milli eğitimin temel amaçlarına aykırı söz konusu düzenlemenin iptali istemiyle Danıştay nezdinde kapsamlı bir dava açma hazırlığını sürdürmektedir. Bizler beden eğitimi öğretmenlerimizle birlikte yeniden alanlarda sesimizi yükselterek “beden eğitimi dersimi geri istiyorum” diyeceğiz ve onların haklarının gasp edilmesine izin vermeyeceğiz. Bu mücadele için ilk fişeği 7 Şubat 2014 günü Bakanlık önünde gerçekleştirdiğimiz eylemde yakmış bulunmaktayız.

                                                                 EĞİTİM İŞ  MERKEZ YÖNETİM KURULU

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.