Bireysel Emeklilik Primi Yatıran Öğretmenlerin Dikkatine...

Bireysel Emeklilik Primi Yatıran Öğretmenlerin Dikkatine...

Bireysel Emeklilik Primi Yatıran Öğretmenlerin Dikkatine


Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, bu dekontun her ay maaşlar yapılmadan verilmesi




Mezarda emeklilik uygulamasından sonra öğretmenlerin bireysel emeklilik başvurularında bir artış olmuştur. Kendi bütçesinden bin bir fedakarlıkla sigorta primi ayırarak ödeme yapan üyelerimizin işine yarayacağını düşündüğümüz bir bilgiyi paylaşmak isteriz.
 
Sigorta şirketlerinin genellikle mail adresinize gönderdiği veya elden aldığınız tahsilat makbuzlarını kurum muhasebesine bildirdiğiniz takdirde, ödediğiniz pirimin %15 i kadarı gelir vergisi matrahınızdan düşecektir. Aynı kapsamda bakmakla yükümlü olduğunuz çocukların bireysel emeklilik prim ödemelerinin %15 ini vergi matrahınızdan düşürtebilirsiniz. (Örneğin 100 Lira pirim yatıran bir öğretmen, bu dekontu ibraz ettiği zaman maaş hesabında 15 Liralık bir artış görecektir. 
 
Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, bu dekontun her ay maaşlar yapılmadan verilmesi gerektiğidir(genellikle her ayın 1 i ile 5 i arası). Şimdiye kadar ödendiği halde ibraz edilmemiş eski dekontların işleme alınması maalesef mümkün değildir.
 
Üyelerimizin ve tüm eğitim çalışanlarının bilgisine sunarız…
 
 
 
Anadolu Eğitim Sendikası Hukuk Sekreterliği
  

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.