Bolu Milli Eğitim Müdürü'ne Tepki Yağıyor

Bolu Milli Eğitim Müdürü'ne Tepki Yağıyor

Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz'in okullarda 10'uncu Yıl Marşı'nın çalınmasını yasaklamasına tepki yağıyor.


 Özcan, Yusuf Cengiz'i Bolu'ya atayanları kınadığını belirterek şunları söyledi:
"Bu müdür Balıkesirli. Balıkesir Kuva-yi Milliye'de ilk kurşunun atıldığı yerlerden bir tanesi. Milli mücadele ruhunun en yoğun yaşandığı şehirlerden birisi. Balıkesir'den çıkan bir adamın bunları söylemesi çok şaşırtıcı. Sen 10'uncu Yıl Marşı'ndan ne istiyorsun? 10'uncu Yıl Marşı, Cumhuriyet'in kuruluşunun 10'uncu yılında bestelendi. Türkler onu gurur duyarak söylüyor. Adeta İstiklal Marşı gibi benimsemiş. Ama müdürü buraya atayan zihniyetin rahatsız olduğu 10'uncu Yıl Marşı değil. 10'uncu Yıl Marşı'nın çağrıştırdığı milli mücadele ruhu, Kuva-yi Milliye ruhu, cumhuriyet sevgisi, Atatürk sevgisi. Bunu buraya atayanların içinde Atatürk sevgisi, cumhuriyet sevgisi olmadığı için atadıkları adamın söylediği de budur."
Özcan, Vali Aydın Baruş'tan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz'i görevden almasını istedi.


TÜRK EĞİTİM-SEN: YARGIYA TAŞIRIZ
Türk Eğitim- Sen Şube Başkanı Hüsnü Yaman da kararın çok talihsiz ve üzüntü verici olduğunu söyledi. Yaman, şöyle dedi:
"Müdür bey 10. Yıl Marşı'nın hangi sözünden rahatsız olmuş? 10. Yıl Marşı bizim için bir değerdir. Milletin milli hislerini dile getiren o dönemde yazılmış bir marştır, bir başarıhikayesidir. Yani bir Milli Eğitim Müdürü konumundaki insanın, böyle şeyler söylerken çok daha dikkatli olması gerekir. Bizi asıl yaralayan şey ise Milli Eğitim Müdürü bunları söylerken, orada dinleyici olarak bulunan okul müdürlerinden hiçbirisinden ses çıkmamasıdır. Sendika olarak, o toplantıda bulunan okul müdürlerinden birisi, 'Evet ben arkasında dururum' derse biz bu konuyu yargıya taşırız."

EĞİTİM-İŞ'TEN BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ'NE TEPKİ: DERHAL GÖREVDEN ALINMASINI İSTİYORUZ
EĞİTİM-İş Genel Başkanı Veli Demir, okullarda 10'uncu Yıl Marşı'nın çalınmaması talimatını veren Bolu Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz'in açıklamalarını kınayarak, "Daha önce Milli Eğitim Müdürü olduğu Balıkesir'de, 'görevi kötüye kullandığı' ve 'kamu zararına yol açtığı' gerekçesiyle bazı idarecilerle birlikte yargılandığı davada mahkum olan Yusuf Cengiz'i bir kez daha kınıyor ve derhal görevden alınmasını istiyoruz" dedi.

"BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YUSUF CENGİZ'İ ŞİDDETLE KINIYORUZ"
Eğitim-İş Genel Başkanı Demir, 'Okullarda 10'uncu Yıl Marşı'nın çalınmamasını söyledim. Artık 10'uncu Yıl Marşı mı kaldı? 2023'de 100'üncü yıl marşını yazacağız' sözleriyle okullarda 10'uncu Yıl Marşı'nın çalınmaması talimatını veren Bolu Milli Eğitim Müdürü Cengiz'in görevden alınmasını istedi. Demir, yazılı bir açıklama yaparak, Bolu Milli Eğitim Müdürü'nün derhal istifa etmesi gerektiğini belirtti. Eğitim-İş Genel Başkanı Demir'in açıklaması şöyle:
"Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yapılan okul müdürleri toplantısında okullarda 10'uncu Yıl Marşı'nın çalınmaması talimatı veren Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz'i şiddetle kınıyoruz. 10. Yıl Marşı, Türk ulusunun birliği, beraberliği, mücadele azmi ve bağımsızlığına düşkünlüğüyle, emperyalizme karşı yokluklar içinde verilen bağımsızlık savaşının sonucunda yeniden var olmanın coşkusunun öyküsüdür. Yurttaş olma bilinci ve vatandaşlık temelinde bütünleştirici vurgular içeren bu marşın yandaş bir milli eğitim müdürü tarafından yasaklanması, AKP'nin ulus devleti tahrip etme girişimlerinden bir tanesidir. İçinde bulunduğumuz dönemde özellikle Milli Eğitim Bakanlığı, karşı devrimin üssü haline getirilerek ulusal değerlerimiz eğitim sistemimiz içerisinden yasa ve yönetmelikler aracılığı ile bir bir çıkarılmaktadır. Ülkemizin geleceğini şekillendirecek nesillerin zihninden ulusal belleğimiz silinmeye çalışılmaktadır. Ancak Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kurulan, laik, demokratik, üniter Türkiye Cumhuriyeti'ni yok etmeye, AKP ve yandaşlarının gücü yetmez. Siyasi iktidar, daha önce defalarca okullarımızdaki Atatürk köşelerini kaldırmaya cüret etmiş, Atatürk'ü ve kurucu değerlerimizi kitaplardan söküp atmaya çalışmış, öğrenci andında geçen Türk vurgusunun bir ırkı ifade ettiği kabulüyle okullarda ulusal and okunması uygulamasını kaldırmaya kalkışmıştır. Türk ulusunun kalbinin dokunulmaz bir köşesinde yaşattığı, eşsiz devlet adamı, büyük kurtarıcı Atatürk'e ve devrimlerine yönelen bu saldırılar asla amacına ulaşamayacaktır. Eğitim-İş, her zaman ve her koşulda demokrasiye, çağdaşlığa, laik ve üniter yapıya, ulusal birlik ve beraberliğimize, Mustafa Kemal Atatürk'e, Türkiye Cumhuriyeti'nin temel değerlerine ve ülkesine sahip çıkacaktır. Hep söylediğimiz gibi, bu ilke ve anlayış Eğitim-İş'in varoluş nedenidir. Daha önce Milli Eğitim Müdürü olduğu Balıkesir'de, 'görevi kötüye kullandığı' ve 'kamu zararına yol açtığı' gerekçesiyle bazı idarecilerle birlikte yargılandığı davada mahkum olan Yusuf Cengiz'i bir kez daha kınıyor ve derhal görevden alınmasını istiyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.