Bostan: “Dinçer Eğitimi Yönetemiyor”

Bostan: “Dinçer Eğitimi Yönetemiyor”

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı M. Hanefi Bostan, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in eğitimi yönetmediğini ileri sürdü. Bostan, “Milli Eğitim Bakanlığı şaşkın ördek misali ne yapacağını şaşırmış durumda. 4+4+4 eğitim sistemine geçişle ilgili kanun yasalaştı ancak, MEB bu işin içinden nasıl çıkacağına karar veremedi. Dinçer Eğitimi yönetemiyor” dedi.

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı M. Hanefi Bostan, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in eğitimi yönetmediğini ileri sürdü. Bostan, “Milli Eğitim Bakanlığı şaşkın ördek misali ne yapacağını şaşırmış durumda. 4+4+4 eğitim sistemine geçişle ilgili kanun yasalaştı ancak, MEB bu işin içinden nasıl çıkacağına karar veremedi. Dinçer Eğitimi yönetemiyor” dedi.
Bostan, yaptığı yazılı açıklamada, “Milli Eğitim Bakanlığı şaşkın ördek misali ne yapacağını şaşırmış durumda. 4+4+4 eğitim sistemine geçişle ilgili kanun yasalaştı ancak, MEB bu işin içinden nasıl çıkacağına karar veremedi. Bu sebeple MEB Öğretmenlerin atama ve yer değiştirme yönetmeliğini yayınlayamadı. Bunun en önemli sebebi, okulların norm kadrolarında yeni sistemde meydana gelecek değişikliklerin öngörülememesidir. 25 Mayıs tarihinde, mevcut yönetmelik gereği sürecin başlaması gerekirken, MEB yöneticileri başı iki eli arasında ne yapacaklarını bilemez durumdadır. MEB hiçbir devirde bu kadar kötü yönetilmemiştir. Eğitim çalışanlarını kazanmak yerine, onlarla restleşmeyi seçen Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’le, Türk milli eğitimi nereye sürüklenmektedir, diye sormadan edemiyoruz.


Bir yandan Ömer Dinçer’in acemilikleri, diğer yandan oluşturulan yeni MEB bürokrasisinin toyluğu işleri içinden çıkılmaz hale getirmiş durumdadır” diye ifade kullandı.


Yapılan açıklamalarla gerginliğin tırmandırıldığını ifade eden Bostan, “Bugüne kadar ne öğretmen ne de diğer eğitim çalışanları bakımından tek bir olumlu örnek görülmemiştir. Sürekli gerginlik yaratan açıklamalar, sürekli, öğretmenlerle ilgili yanlış bilgiler, bu yanlış bilgilendirmeye Sayın Başbakan’ın da katılması ve doğrudan doğruya öğretmenlik mesleğini aşağılayıcı tutumu, artık bardağı taşırmış görünmektedir.

Öğretmen ve eğitim çalışanları bir yandan en üst makam tarafından aşağılanırken, diğer yandan özlük hakları geriye doğru gitmektedir. İl emri uygulaması kaldırılmış, öğrenim özrü neredeyse ortadan kaldırılmış, eş ve sağlık özrüne dayalı yer değiştirmeler kısıtlanmıştır” şeklinde ifade etti.


‘Öğretmenlerin maaşları son elli yılın en düşük seviyesine gerilemiştir’ iddiasında bulunan Bostan, “Bütün bunlar olurken, Milli Eğitim Bakanı olayı bir film seyreder gibi seyretmekte, hiç üzerine alınmamaktadır. 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile öğretmenler Eşit İşe Eşit Ücret kanununda yok sayılmış, akademisyenler hiç göz önüne alınmamıştır. Bu durum karşısında 8 hafta boyunca eylem yapan Türk Eğitim Sen’in eylemlerini küçümseyenler, bu iş eylemle olmaz, biz bu işi Toplu Sözleşme masasında çözeriz, bu iş bizim namusumuzdur, diyerek alanlara çıkıp protesto etme gereği bile duymamışlar, ancak son noktada, ortada, ne ek ödeme ne de adam gibi bir maaş zammı bulunmaktadır.


Öğretmenler ve akademisyenler aylarca oyalanmış, sonuç, hem bu sözde sendika hem de bunlara güvenerek üye olan öğretmen, akademisyen ve memurlar yönünden hüsran olmuştur. Son elli yılın en iyi toplu sözleşmesini yapacağız nidaları ile aylardır, işyerlerinde tozu dumana katanların bugün esamisi okunmamaktadır. Yaşadıkları şaşkınlık öylesine bir hal almıştır ki, dün dost dedikleri, kendi şube yöneticilerini il milli eğitim müdürü, ilçe milli eğitim müdürü olarak atarken, en iyi adam olan Ömer Dinçer bugün en büyük düşmanları olarak anılmaktadır. Başbakan’a söz söyleyemeyenler, Ömer Dinçer’i günah keçisi olarak ilan etmektedir. Ömer Dinçer’e tepki göstererek yaşadıkları erimeyi azaltmaya, günü kurtarmaya çalışmaktadırlar” diye ifade etti.

Bostan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ömer Dinçer, öğretmenlerin haklarını daha ilk günden gasp ederken neredeydiniz? Adamlarınızın il, ilçe müdürü olarak atanması karşılığında mı, bugüne kadar sustunuz? Öğretmene ek ödeme verilmediğinde, Türk Eğitim Sen, “Ömer Dinçer ne işe yarıyorsun, bu durumdan Bakan da sorumludur” diye açıklamalar yaparken neredeydiniz? Türk Eğitim Sen sekiz hafta boyunca ülke genelinde eylemler yaparken neredeydiniz? Özür grubu tayinleri için, Türk Eğitim Sen iki defa eylem yaparken neredeydiniz?(üçüncü eylem 30 Haziran 2012 de yapılacaktır). Ataması yapılmayan 350 bin öğretmeni, biz gündeme getirmek için eylem yaparken neredeydiniz? 23 Mayısta iş bırakırken neredeydiniz?”


Bakan Dinçer’e yüklenen Bostan, “Ömer Dinçer’i bir kere daha uyarıyoruz, kendinize gelin, Milli Eğitim Bakanı olduğunuzu artık hatırlayınız. Öğretmenleri ve yöneticileri korkutarak bir yere varamazsınız? Onların özlük haklarını budayarak başarılı olamazsınız. Öğretmenleri değersizleştirerek, itibarını düşürerek, siz de batarsınız? Son on yılın en çok tartışılan ve en çabuk yıpranan Milli Eğitim Bakanı olma unvanını siz kazandınız? Bu unvanı nasıl kazandığınızı bir düşünün, hangi hataları yaptığınızı bir gözden geçirin. Dün yanınızda görünen yandaş sendikaların bile, size saldırarak prim yapmaya çalıştığı bu günlere nasıl geldik,

yandaşlarınız dahi sizi savunamaz hale geldi, bunları da görünüz ve hatalarınızı düzeltmeye, eğitim çalışanlarını yeniden kazanmaya çalışınız” şeklinde uyardı. – İSTANBUL

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.