BÜKEMEDİĞİMİZ BİLEĞİ ÖPMEYECEĞİZ

BÜKEMEDİĞİMİZ BİLEĞİ ÖPMEYECEĞİZ

Eğitim-Bir-Sen Ankara 1 No’lu şebe Divan toplantısına katılan Genel Başkan Yardımcısı Latif Selvi, 320 bin üyesiyle Eğitim-Bir-Sen ve 800 bin üyesiyle Memur-Sen'in çok büyüdüğünü ancak büyümeyle beraber sorumluluklarının da arttığını dile getirdiği konuşmasında “Talep edip kazanamadığımız zamanlar da olacaktır. Biz asla mücadelemizden vazgeçmeyecek, pes etmeyeceğiz. Bükemediğimiz bileği öpmeyeceğiz.” dedi.

 İmtiyaz isteyenlerle adalet isteyenlerin mücadelesinin insanlık tarihi kadar eski olduğunu söyleyen  Selvi, devrimci hareketlerin sosyalist düzenle ezilenleri ezilmekten kurtarmayı vaat ettiğini ancak bunu başaramadığını belirttiği konuşmasında "Sosyalist düzende ezilenler ezilmeye devam etti. Benzer iddialarla ortaya çıkan anarşist hareketler de bunu başaramadı.  Emeğin sömürülmesine son vermesi beklenen Liberal hareket ise kapitalizmi doğurdu ve kapitalist düzende de ezilenler ezilmeye devam etti.  Bu noktada çalışanların insanca yaşam ve emek sömürüsüne ilişkin söyleyecek sözü olanlar biz olmalıyız." ifadelerini kullandı.

Sendika olarak, çalışma hayatı, çalışma koşulları ve özlük haklarının iyileştirilmesi için mücadele ederken; bütün iş kollarında yetkili olan Memur-Sen in işkollarının hizmet alanlarına ilişkin de söyleyecek sözü olduğunu söyleyen Selvi, “insanca yaşam adına ne sunulacak?” sorusuna cevap verilmesi gerektiğini belirtti.

Bükemediğimiz bileği öpmeyeceğiz.

320 bin üyesiyle Eğitim-Bir-Sen ve 800 bin üyesiyle Memur-Sen'in çok büyüdüğünü ancak büyümeyle beraber sorumluluklarının da arttığını söyleyen Selvi, Eğitim-Bir-Sen’in 78 Bin üyesinin olduğu günlerde Hasan Celal Güzelin kendisine "Üye sayısını arttırmaya gerek yok. Bu 78 bin üyenizle isterseniz Türkiye'yi dönüştürebilirsiniz" dediğini belirten Selvi, "Bu mücadele her şey pozitif gitmeyebilir. Talep edip kazanamadığımız zamanlar da olacaktır. Biz asla mücadelemizden vazgeçmeyecek,  pes etmeyeceğiz.  Bükemediğimiz bileği öpmeyeceğiz. Yasadığımız olumsuzluklar bizi gevşetmemeli." ifadelerini kullandı.
Memur-Sen'in Avrupa'daki uluslararası sendikal birliklere yapılan başvurusunun kabul edilmediğini söyleyen Selvi,  "Reddedilme gerekçesi olarak, bizim çalışma hayati ve  hayata bakış açımızın kendileriyle örtüşmemesi gösteriliyor.  Bundan sonra, hinterlandımızdaki örgütlerle ezilenlerin örgütlenmesine sağlayacağız." dedi.

Eğitim sistemi kökünden değişmeli

Eğitim sisteminin kökünden değişmesi  gerektiğine değinen Selvi, mevcut sistemin temellerinin Materyalist felsefeye dayandığını iddia ettiği konuşmasına şöyle devam etti: "Adil bir dünya ve  insanın yaratılış gayesi ve fıtratına  uygun bir yaşamın bu sistemle gerçekleşmesi mümkün değil. Bu sebepten dolayı mer'i sisteme itirazım var.”

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.