Büro Memur-Sen'in uçak kaldırmama eylemi ertelendi

Büro Memur-Sen'in uçak kaldırmama eylemi ertelendi

Meteoroloji çalışanlarına havacılık tazminatının verilmesi için yarın uçak kaldırmama eylemi yapmayı planlayan Büro Memur-Sen, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile görüşecek.

 Meteoroloji çalışanlarına havacılık tazminatının verilmesi için yarın uçak kaldırmama eylemi yapmayı planlayan Büro Memur-Sen, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile görüşecek. Orman ve Su İşleri Bakan Veysel Eroğlu'yla önümüzdeki hafta görüşecek olan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, "Görüşme nedeniyle eylemimizi erteliyoruz. Görüşmeden havacılık tazminatının ödeneceği yönünde bir sonuç bekliyoruz. Aksi halde uçak kaldırmama eylemini belirleyeceğimiz bir tarihte yapmakta kararlıyız" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nde görev yapan çalışanlara havacılık tazminatının ödenmesi konusunda önemli gelişmeler yaşanıyor. Genel yetkili sendika Büro Memur-Sen, Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı'ndan (Eurocontrol) havacılığa katkılarından dolayı personel gideri olarak alınan ancak Meteoroloji çalışanlarına verilmeyen havacılık tazminatının ödenmesi için protesto yapmış, yarın için de uçak kaldırmama eylemi yapma kararı almıştı. Bu karar sonrası Büro Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Murat Sipahi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Bahaettin Kaptan ile bir görüşme gerçekleştirdi. Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan da önümüzdeki hafta salı günü Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile havacılık tazminatının meteoroloji çalışanlarına ödenmesi için görüşme yapacak.

GÖRÜŞMEDEN OLUMLU SONUÇ ÇIKMAZSA UÇAKLAR KALKMAYACAK

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan, görüşmeyi olumlu bir adım olarak değerlendirdiklerini ve uçak kaldırmama eylemini ertelediklerini söyledi. Görüşmeden meteoroloji çalışanlarına havacılık tazminatının ödeneceği yönünde bir karar çıkacağını umduğunu kaydeden Yazgan, "Eurocontrol'den personel gideri olarak alınan parayı Devlet Hava Meydanları İşletmesi havacılık tazminatı adı altında çalışanlarına öderken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü çalışanlarına hakları olan tazminatı maalesef ödemiyor. Bu haksızlığı geçtiğimiz hafta protesto ederek meteoroloji çalışanlarına havacılık tazminatının ödenmesini istedik. Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından olumlu bir haber gelmediği takdirde uçakların iniş ve kalkışı için gerekli olan hava tahmin raporlarını oluşturmayarak uçak kaldırmama eylemi yapacaktık. Eylemimiz öncesi ülkemizin ve vatandaşlarımızın zarar görmemesi için bakanlıkta bir dizi görüşme yaptık. Önümüzdeki hafta da Bakan Veysel Eroğlu ile görüşme yapacağız. Görüşmeden havacılık tazminatının ödenmesine yönelik bir karar çıkacağını umuyoruz. Bunun aksini düşünmek dahi istemiyoruz. Şayet görüşmeden olumlu bir haber çıkmazsa uçak kaldırmama eylemini belirleyeceğimiz bir tarihte yapmakta kararlıyız. Amacımız meteoroloji çalışanlarına hakları olan havacılık tazminatının ödenmesi. Havacılık tazminatı ödenene kadar mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.