Bütün Kamu Görevlilerine 600 İlave Ek Gösterge İstiyoruz

Bütün Kamu Görevlilerine 600 İlave Ek Gösterge İstiyoruz

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Latif Selvi, çalışma hayatının zorluklarını, yaşanan sorunları birlikte mücadele ederek aşacaklarını ifade ederek, “Hiçbir başarı, çözüm kendiliğinden gerçekleşmez, ter dökmeden kazanım elde edilmez. Sendika olarak, sıkıntılı süreçlerden geçerek, büyük emekler vererek bugünlere geldik. Büyük gayret göstererek, yoğun bir mücadele vererek; kar kış, yağmur çamur demeden harcadığımız çabaların, döktüğümüz alın ve akıl terinin, yaptığımız eylemlerin, gerçekleştirdiğimiz girişimlerin sonucunda elde ettiğimiz kazanımları korumak, bunlara yenilerini eklemek ve devam eden sorunların çözümünü temin etmek görevlerimizin başında gelmektedir” dedi.

Çaba olmadan çözüm olmaz

Hiçbir başarının, çözümün kendiliğinden gerçekleşmediğine, ter dökmeden kazanım elde edilmediğine dikkat çeken Selvi, “Sıkıntılı süreçlerden geçerek, büyük emekler vererek bugünlere geldik. Zirvede olmak önemli ama yeterli değildir. Asıl olan, zirvede kalıcı olabilmektir. Bunun için de beklentileri karşılayacak çalışmalarla sürdürülebilir olmaktır. Biz olup bitenlerin, taleplerin, sorunların, güçlüklerin, yapılması gerekenlerin farkındayız. Eğitim çalışanlarımızın sorunlarını tespit eden, önerileriyle birlikte sorunları yetkililere taşıyan, çözüm üreten, kazanımlara imza atan yetkili sendika olarak, hiçbir zaman elimizdekilerle, ürettiklerimizle, kazandırdıklarımızla yetinmedik, yetinmiyoruz, yetinmeyeceğiz. ‘Her zaman daha iyisi vardır ve mümkündür’ anlayışıyla hareket ediyoruz” şeklinde konuştu.


Bütün Kamu Görevlilerine 600 İlave Ek Gösterge İstiyoruz
 

Geçmişte yaşananları unutmamalıyız

27 yıllık sendikal hayatlarında hayal dahi edilmeyen başarılara imza attıklarını, çözülemez denilen sorunların tarih olmasını sağladıklarını, onlarca araştırma yaptıklarını, raporlar hazırladıklarını; eğitime ilişkin örnek teşkil eden çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydeden Selvi, yakın tarihte yaşananların, yapılanların unutulmaması gerektiğinin altını çizerek, “Okullarda bir şey konuştuğumuz zaman, kapılarımızın nasıl dinlediği ve bunun üzerinden soruşturmalara muhatap olduğumuz günleri unutmadık, unutmayacağız” ifadelerini kullandı.

Bütün kamu görevlilerine 600 ilave ek gösterge istiyoruz

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun beklentileri karşılayacak şekilde çıkması için çaba harcadıklarını belirten Selvi, sözlerini şöyle sürdürdü: “Öğretmenlik mesleği bir kariyer mesleğidir, göstergesi de 3600’dür. Bütün kamu görevlilerine 600 ilave ek gösterge istiyoruz. Eğitimde en önemli şey öğretmen-öğrenci-eğitim ilişkisidir. Öğretmen yetiştiren fakülteden öğretmenliğe girişe, stajyerlik döneminden öğretmenlik dönemlerine ve özel okulları da kapsayan bir meslek kanunu talep ediyoruz.”  


Bütün Kamu Görevlilerine 600 İlave Ek Gösterge İstiyoruz
 

Eğitimde tedricî yöntem esastır

Okul yöneticilerinin eğitim çalışanlarının içinden seçilmesi ve profesyonel olması gerektiğini vurgulayan Selvi, “Eğitimde tedricî yöntem esastır. Müdür yardımcılığı, eğitim kurumu yöneticiliği için ilk basamak olmalıdır. Müdür yardımcısı olmak için yazılı ve sözlü sınav şartı uygulaması devam etmelidir. Liyakat esasına göre seçilen eğitim kurumu yöneticilerinin, okulun ve öğrencinin başarısını yükselttiği bilinen bir gerçektir. Bu nedenle, yönetici olarak sisteme katılmak isteyen adaylar için sınavı olmazsa olmaz bir şart olarak görüyoruz. Yazılı ve mülakat komisyonlarının yapacakları tüm değerlendirmelerde; liyakat, adalet, hakkaniyet, objektiflik, şeffaflık ve etik ilkeler esas alınmalıdır. Müdür yardımcılığı dönemi aynı zamanda yoğun mesleki gelişim programının uygulandığı bir süreç olarak değerlendirilmelidir. Bu arada, mevcut yöneticilerin müktesep hakları da korunmalıdır” diye konuştu.

Geçici bir çözüm olan sözleşmeli öğretmenlik kaldırılmalıdır

Sözleşmeli öğretmenliğin geçici bir çözüm olduğunu ifade eden Latif Selvi, “Kalkınmada öncelikli bölgelerin öğretmen açığı sorunu ancak teşvik yöntemiyle çözülebilir. Sözleşmeli, ücretli öğretmenlik gibi uygulamalar kalıcı çözüm getirmediği gibi, iş barışını ve huzurunu bozmakta, başta sözleşmeli öğretmenlerimiz olmak üzere, toplum vicdanını rahatsız etmekte, bazı dramların yaşanmasına neden olmaktadır. Bu nedenle, insan haklarına aykırı olan sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına son verilmeli, atamalar kadrolu yapılmalıdır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.