ÇEŞNİCİBAŞI OLMAYACAĞIZ

ÇEŞNİCİBAŞI OLMAYACAĞIZ

Eğtim Söz Sen'den yapılan açıklama

03 .05.2012 tarihinde kamuoyunda gündem oluşturan okullarda dağıtılan sütlerden bazı illerde birçok öğrencinin rahatsızlanmasına ilişkin sendika sitemizden duyurduğumuz uyarı yazımızda umarız süt olayı ve sorumluluğu öğretmenlerimize yüklenmez yazımız kendini doğrulamıştır.Öncesinde söylediğimiz her şey  bugün karşımıza çıkmaktadır.

 

Sendika sitemizden duyurduğumuz yazı;

 

‘Hiçbir   alt  yapı   ve  saklanma   koşulları        hazırlanmadan   okullarda   dağıtılan   sütler   ya   bekledikleri için   yada   değişik   hava  koşulları   nedeni   ile      bozulmuş   olabileceğinden    dağıtımı   yapan   tüm   öğretmen   ve   yöneticilerimizin    dikkatli  olması , özellikle   dağıtım     sürecinde   geçen     zamana     ve   kutuların   üstündeki   son   kullanma   tarihlerine    bakarak ,   tutanak   tutarak  , sütlerin    dağıtılması    gerektiği     aksi  taktirde    tüm   suçun   dağıtana   yüklenebileceği   unutulmamalıdır.

Bu   konuda   tüm   öğretmen   arkadaşların   dikkatli  olacağına   inanıyoruz.   Milli   Eğitim  Bakanlığı'nı da   bu   tür   konularda     alt   yapıya   uygun ,yolun başında bu işin ciddiyetini önemseyerek yüklenici firmayı sıkıca denetime almasını ve    çalışmaların titizlikle  yapılmasını  talep  ediyoruz.’ Şeklindeydi.

Gıda,Tarım ve Hayvancılık,Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ‘SÜT’ olayında ki aksaklıklar sebebiyle bir dizi önlem alarak 81 ile yazı gönderildi.Yazıda ki maddelerden biri aynen şöyledir;’ Öğretmenler, sınıfta öğrencilere sütü dağıtmadan önce fiziksel kontrolünü (koku, kıvam, tat açısından, süt kutularının ise bombaj delik, yırtık ve ezik olması yönünden) yapacaklar. Farklılık olması halinde Okul Sütü Kabul Komisyonu tarafından tutanak düzenlenecek ve İl Okul Sütü Komisyonu'na bildirilecek.’

Okullarımızda süt dağıtımı kararı çocuklarımızın sağlıklı yetişmesi açısından önemli bir adımdır.Fakat süt dağıtımında ki tüm işlemler başından sonuna kadar dağıtıcı veya yüklenici firma tarafından organize edilmeli ve yapılmalıdır.Öğretmenlerimiz çeşnicibaşı değildir.Süt dağıtımı olayından miyarlarca para kazanan firmalara bu iş tüm sorumluluğuyla verilmelidir.

Öğretmenlerimiz ne gıda mühendisi,ne de kontrol memurudur.Önce fiziki kontrolünü diyerek(koku,kıvam,tat açısından)işlevler öğretmenlerimizin yetki alanında olan bir işlem değildir.Devletimiz bu işi sağlıklı yapacak ise; bu işle alakalı kontrolcüleri her ile görevlendirmelidir.Yanlışların üzerine yanlışla gidilerek ,sorumluluklar,aksaklıklar öğretmenlerimize yüklenemez.Hatay’da gerçekleşen münferit olayın, bundan sonra sıkça karşımıza çıkmayacağını kimse garanti edemez.

Bu konuya bakanlığımızın el atarak ,acil  çözüm bulması asli görevlerindendir.

Bakanlığın üzerine düşen sorumluluğu;Gıda,Tarım ve Hayvancılık,Sağlık Bakanlığı ile bir araya tekrardan gelerek ayrı bir çözüm bulmaları önem arz etmektedir.Önerimiz yukarıda ki belirttiğimiz çözüm şeklinde olabilir.

EĞİTİM-SÖZ-SEN MYK

 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.