CUMHURİYETE ve LAİKLİĞE YÖNELİK GERİCİ TEHDİT ve SALDIRILAR KABUL EDİLEMEZ

CUMHURİYETE ve LAİKLİĞE YÖNELİK GERİCİ TEHDİT ve SALDIRILAR KABUL EDİLEMEZ

“Hizb-ut Tahrir” adlı örgüt mensupları, Türkiye’nin kalbi Ankara’da, 3 Mart 1924’te hilafeti kaldıran Atatürk’ü ve Cumhuriyetin kurucu kadrosunu hedef alarak ve onlara “kafirler” diyecek kadar saldırganlaşarak; “Demokrasi ve laikliği kaldıracaklarını”, hilafetin kaldırıldığı Kurucu 1. Meclisin yanı başındaki salonda, “Hilafeti yeniden ilan edeceklerini” ve ellerinde Hizb-ut Tahrir bayrakları ile “şeriat” sloganları atarak Cumhuriyeti yıkacaklarını açıkça ve aleni bir şekilde söylemekten çekinmemişlerdir. Bütün bu olayların salonda görevli emniyet güçlerinin gözü önünde gerçekleştiği gazete manşetlerinde yer almıştır.

Cumhuriyet düşmanları, Atatürk’e, onun silah arkadaşlarına ve onların aziz hatıralarına hakaret etmekte; Türk devriminin önemli kazanımlarından biri olan “Hilafetin kaldırılmasını” protesto ederek;  “Hilafeti getireceklerini ve laikliği kaldıracaklarını” söylemekte, Anayasal düzeni yıkarak şeriatçı bir düzen getirmek istediklerini açıkça ifade etmekte, halkın dini duygularını istismar edecek şekilde toplumun bir kesimini diğer kesimi aleyhine kin ve garezle hareket edecek şekilde kışkırtıcı söz ve beyanlarda bulunmakta bir sakınca görmemektedirler.
Gerici ve bölücü terör canlı bombalarla nasıl Türkiye’nin başkentini hedef almışsa, gerici “Hizb-ut Tahrir” örgütü de Cumhuriyeti kuran meclise, Cumhuriyetin kurucu kadrosu Atatürk’e, onun silah arkadaşlarına hakaretler ederek ve Kurucu Meclisin yanı başında Cumhuriyeti yıkacağını, hilafeti getireceğini, şeriatçı bir düzeni kuracağını ilan ederek;  anayasal rejimi hedef almaktadır.
Cumhuriyeti yıkmak isteyen ve anayasal rejimi ortadan kaldırmak isteyen, hilafet ve saltanat özlemi içindeki gerici siyasi hareketler, özellikle bu siyasi iktidar döneminde artık bu tür toplantılarını Ankara’da yapabilecek kadar cesaret bulmuşlar, pervasızlaşmışlardır.
Bu olaylar karşısında sessiz kalınamaz. Cumhuriyet tehdit altındadır. Cumhuriyetin getirdiği Anayasal kurumlar birer birer yok edilmek istenmektedir. Cumhuriyet düşmanı bu hareketler 92 yıllık rejimi her fırsatta aşağılayarak bir hesaplaşma içindedirler. Hedefleri İslami esaslara gör bir rejim kurmaktır. Bu niyetlerini artık gizlememekte; Cumhuriyeti ve onun kazanımlarını, kurumlarını yıkacaklarını açıkça ilan etmektedirler.
Unutulmamalıdır ki Cumhuriyet ”kanla ve irfanla” kurulmuştur. Bugünün Derviş Mehmetlerine karşı Cumhuriyetin Kubilayları vardır. Cumhuriyet sahipsiz değildir. Demokrasi ve laikliği kaldırmak, hilafeti yeniden getirmek isteyenlere karşı Cumhuriyetin ve Atatürk’ün öğretmenleri dimdik ayaktadır. Bizler, irfan ordusu olarak görev başındayız, Cumhuriyet, laiklik ve demokrasi nöbetindeyiz. Cumhuriyete yönelen bu saldırılara karşı hiç kimsenin değil; adı üzerinde Cumhuriyetin savcılarını da göreve çağırıyoruz.
Eğitim-İş olarak söz konusu toplantıda Atatürk’e onun silah arkadaşlarına, Cumhuriyetin kurucu kadrosuna, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile Anayasal kurumlarına yapılan saldırılara, Anayasal rejime yönelik tehditlere karşı adı geçen örgüt mensupları hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduk.
       MERKEZ YÖNETİM KURULU 
EĞİTİM-İŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.