Depremzedeydik, MEB-zede Olduk!" Eylemimiz

Depremzedeydik, MEB-zede Olduk!" Eylemimiz

Depremzedeydik, MEB-zede Olduk!" Eylemimiz

 Anadolu Eğitim Sendikası’nın Van ve Erciş Teşkilatları 14 Eylül Cuma Günü başta depreme bağlı özür grubu mağduriyeti olmak üzere bölgede tüm sıkıntılarıyla baş başa bırakılan öğretmenlerimiz için Van Valiliği önünde eylem yaptı.

Eylem ve basın açıklaması için Saat 15.00 civarında yaklaşık 120 öğretmen ellerinde pankartlarla bir araya geldi.  Öğretmenler depremde hayatlarını kaybetmiş öğretmenleri bir dakikalık saygı duruşuyla anarak eylemlerine başladılar.Van ve Erciş’te çalışan depremzede öğretmenler AES öncülüğünde yönetmelik ve kılavuzda tayin hakları yer almasına rağmen başvurularını toptan reddeden Milli Eğitim Bakanlığına Van Valiliği önünde tepkilerini dile getirdiler.

 

Bir selamlama konuşmasıyla eyleme katılan öğretmenlere hitap eden AES İl Başkanı Firuz TEKİN; depremden bu yana öğretmenlerin yaşadığı tüm problemleri gerek yerel basında gerek ulusal basına ve en önemlisi konunun muhatabı olan MEB’ e ilettiklerini, beklentileri dile getirdiklerini, çözüm önerileri sunduklarını ifade etti. Sendika olarak Van’daki öğretmenlerin temsilini siyasi konuların dışında ve üzerinde tuttuklarının altını çizen TEKİN sözü kendisi de bir depremzede olan ERCİŞ Anadolu Eğitim Sendikası Temsilcisi Sayın  Levent ÖZCAN’a devretti.

AES Erciş temsilcisi Levent ÖZCAN tarafından yapılan basın açıklamasında Anayasal hak olan tayin başvurularının onaylanmamasının sebebini sormak, birlikte hak aramak için toplandıklarını belirtti. Çarpıcı örneklerle depremi yaşamış öğretmenlerin psikolojisinin nasıl bozulduğunu açıklayan ÖZCAN moral durumun fiziksel sağlıklarını da olumsuz etkilemeye başladığını ifade etti.

‘’ Çoğumuz senelerden bu yana ailelerimizden sevdiklerimizden ayrıyız. Evli olan arkadaşlarımız Erciş ve Van’da sağlam bina bulamamakta, bulunan binaların kiralarının bir öğretmenin bütçesinin çok üzerinde olduğu için eş ve çocuklarını buraya getiremiyor. Tüm bunların yanında birde deprem psikolojisi bizleri mahvediyor. Her sokak, her bina, her kafeterya bizlere depremde kaybettiklerimizi anlatmaktan başka bir şey değildir artı.’’ şeklinde Konuşan Levent ÖZCAN’ın konuşması zaman zaman sloganlarla kesildi.

Sayın milli eğitim bakanı Ömer Dinçer’in katıldığı bir canlı yayanda depremi yaşamış öğretmenlere ‘’siz durun, gelin el ele birlikte öğrencilerimiz için, minik yavrularımız için çalışalım, ben sizlere eylül ayında hakkınız olan tayin i vereceğim’ dediğini de hatırlatan ÖZCAN’ın  sözleri üzerine eyleme katılan öğretmenler  “depremzedeydik MEBZEDE olduk’’ pankartıyla tepkilerini dile getirdiler.

Basın açıklamasında 2010 Mayıs ayında getirilen zorunlu hizmet affına da değinen Levent ÖZCAN “Bakanlık Doğuda öğretmen çalıştırmanın yolunu bizleri çakılı kılmakta bulmuştur,  en hayati özür durumlarında bile yer değiştirmemiz engelleniyor” şeklinde konuştu. “Rotasyon nöbet değişimi demektir. Zorunlu hizmet sadece bir kesime fatura edilmemeli, bu mesleği seçen herkes zorunlu hizmetini yapmalıdır” diyen ÖZCAN; İlk atamada KPSS üstünlüğünü gözeten bakanlığın düşük KPSS li öğretmeni batıda zorunlu hizmetten muaf kılarken, puan üstünlüğüne rağmen on yıla varan hizmete rağmen doğudaki öğretmeni “burada sana ihtiyaç var” diyerek çalıştırmasını eleştirdi.

Uğratıldıkları haksızlıklar karşısında sessiz kalmayacaklarının altını çizen ÖZCAN, bölgede mağduriyet yaşayan tüm öğretmenleri örgütlü şekilde, siyaseten ayrışmadan birlikte hak aramaya çağırarak sözlerini tamamladı.

Eylem ‘ Sınıf öğretmenleri perişan’ , ‘Doğuda öğretmen olmak suç mu?’  ‘Zorunlu hizmet ebedi sürgüne dönüştü! ’  pankartları taşıyan öğretmenlerin Van Valiliği önüne siyah çelenk bırakmalarıyla olaysız şekilde sona erdi.

Anadolu Eğitim Sendikası Van İl Başkanı Sayın Firuz Tekin’in teşekkür konuşmasının ardından grup gündemi değerlendirip birlikte yeni bir yol haritası belirlemek üzere Hayyam Kafe’de bir sohbet toplantısı düzenlemiştir.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.