DES, Hükümet'ten memular için 250 TL kira desteği istedi

DES, Hükümet'ten memular için 250 TL kira desteği istedi

DES, Hükümet'ten memular için 250 TL kira desteği istedi..

 

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Hukuk Sekreteri Hüseyin Akça, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Memurlar tatil yapacak diye sosyal tesisler çürümeye bırakılamaz' açıklamasına destek verdiklerini söyledi.

Maliye Bakanlığı'nın elindeki kamuya ait 65 sosyal tesis ve 6 bin 173 lojmanın satılması gerektiğini belirten Akça, 'Kamunun elindeki sosyal tesis ve lojmanların satılarak, bunun yerine memurlara 250 TL kira yardımı yapılmasını istiyoruz.' dedi. 

DES Genel Hukuk Sekreteri Hüseyin Akça, son günlerde gündeme gelen kamuya ait sosyal tesis ve lojmanların satılması ilgili açıklamalarda bulundu. Lojman ve tesislerden genelde bürokrat ve yönetici konumundaki yüksek maaş alan kamu görevlilerinin faydalandığı belirten Akça, 'Herkese lojman sağlanamadığı için kamu görevlileri arasında bir eşitsizlik yaratılmış oluyor. Devletin sosyal tesislerden elde ettiği kazanç, lojmanlardan topladığı kira gelirleri tesis ve lojmanların bakım, onarım, tadilat, kapıcı, güvenlikçi, personel giderleri ve müteahhitlik masraflarını dahi karşılamaya yetmiyor. Bu haliyle sayısı her geçen yıl artan kamu lojmanları vatandaşın sırtında tam bir yük olmuştur. Lojman ve sosyal tesisler devlet ve milletimiz için külliyen gereksizdir ve büyük bir israftır.' şeklinde konuştu.

Tüm lojman ve sosyal tesislerinin satılmasıyla devlet yöneticilerinin ve kamu görevlilerinin halkla kaynaşmasının sağlanacağını kaydeden Hüseyin Akça, açıklamasında şunları söyledi; 'Türkiye'de bakanlıklar ve kamu kuruluşlarına ait bin 412 sosyal tesis ve misafirhane bulunuyor. Kamudaki lojman sayısı ise 215 bin 237. Çeşitli oda, birlik ve sendikaların sahip olduklarıyla birlikte Türkiye'de lojman, sosyal tesis, dinlenme ve tatil köylerinin sayısı 250 bini geçiyor. Hizmet özelliği gereği sadece çok stratejik Emniyet, Jandarma ve Silahlı Kuvvetlere ait lojmanlar ile bütün köy ve mezralardaki okul lojmanları hariç tüm lojmanlar ve sosyal tesisler ile dinlenme, tatil köyleri biran önce satılmalıdır. Kamunun elindeki sosyal tesis ve lojmanların satılarak, bunun yerine memurlara 250 TL kira yardımı yapılmasını istiyoruz. 

Cihan

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.