DES, SEÇİM SONUÇLARINI DEĞERLENDİRDİ

DES, SEÇİM SONUÇLARINI DEĞERLENDİRDİ

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Çorum İl Temsilciliği gerçekleştirilen 1 Kasım Genel Seçimleri ile ilgili açıklama yaptı.

MEB Personel - Seçim sonuçlarının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını DES Çorum İl Başkanı İbrahim Bıçak, kaybedecek vaktimizin olmadığını, memleket meselelerin sorunlarına ve reformlara odaklanmamız gerektiğini söyledi.

Sonuçların iktidar ve muhalefete daha fazla sorumluluk yüklediğini belirten Bıçak açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Seçim güvenliği çekincesiyle girilen seçim sürecinden milletimizin sağduyusu ile sorunsuz çıkılmış, demokrasinin en temel unsurlarından birisi olan seçimler sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmiş ve sonuçlar seri şekilde açıklanmıştır. Sistemin sorunsuz şekilde işlemesinde emeği geçen tüm sandık kurulu başkanı ve üyesi olarak görev yapan öğretmenlerimize sendikamız ve şahsım adına teşekkür ediyorum.

1 Kasım Genel Seçim sonuçları iktidar partisine ve muhalefet partilerine daha fazla sorumluluk yüklemiştir. Ülkemizin kısır siyasi çekişmelerle kaybedecek vakti yoktur. İktidarıyla, muhalefetiyle memleket meselelerinin çözümü için herkes taşın altına elini koymalı, ortak akıl içerisinde ekonomik, sosyal, siyasal ve kültürel alanlarda özellikle de eğitim alanında çağdaş ve demokratik reformlar gerçekleştirilmelidir. Bütün siyasi partiler halkın verdiği mesaj konusunda öz değerlendirme yapmalıdır. İktidar partisinin 7 Haziran seçimlerinden sonra dile getirdiği “fabrika ayarlarına dönüş” mesajı halk tarafından kabul görmüş ve sonuçlara da yansımıştır. Zor günlerden geçtiğimiz bu günlerde toplumumuzun en büyük ihtiyacı kimseyi ötekileştirmeyen, toplumun bütün kesimlerini kucaklayan adil ve şeffaf bir yönetim anlayışıdır. Yığınla iç ve dış sorunumuz beklerken boşa harcayacak enerjimiz de, potansiyelimiz de, vaktimiz de yoktur. Seçim beyannamelerinde belirtilen vaatlerin hayata geçirilmesi geciktirilmemelidir.

Eğitim açısından iktidara düşen ise öğretmenlerimizi rahatlatmak, öğrenci ve velilerimizin taleplerine yoğunlaşmak, yepyeni bir ruhla ileri düzeyde nitelikli bir eğitim sistemi oluşturmayı başarmaktır. Bu anlamda sendikal muhalefetle siyasi muhalefeti birbirine karıştırmadan öneri, rapor ve ar-ge çalışmalarımızla çözüm önerileri ortaya koymaya devam edeceğiz.

Seçimlerde yarışan tüm partilerimizi ve oy kullanan tüm vatandaşlarımızı tebrik ediyor, yeni ve yeniden seçilen tüm vekillerimize başarılar diliyoruz. 1 Kasım Genel Seçim sonuçları ülkemize ve milletimize hayırlı olsun.”

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.