Destek Kurslarına Yüzde 100 Zam Talebimizle İlgili Düzenleme Meclis'te Kabul Edildi

Destek Kurslarına Yüzde 100 Zam Talebimizle İlgili Düzenleme Meclis'te Kabul Edildi

Eğitim-Bir-Sen'den yapılan açıklama:

 Hafta sonu destek kurslarında görev yapan öğretmenlerin ek ders ücretlerine yüzde 100 zam yapılması yönündeki mücadelemiz ve ısrarlı takibimiz netice verdi.

 

Türkiye Büyük Meclisi Genel Kurulu’nda görüşülen Torba Kanun kapsamında yapılan düzenlemenin, hafta sonundaki kurslara giren öğretmenlere verilen ek ders ücretlerinin yüzde 100 artırımlı ödenmesini öngören hükmü kabul edildi.

 

Söz konusu değişiklikle birlikte ek ders ücretleri, özel eğitime muhtaç öğrencilerin eğitim ve öğretim gördüğü kurumlarda görevli öğretmen ve yöneticilerle bu öğrencilere yönelik olarak açılan özel sınıf öğretmenlerine ve cezaevlerinde görevli öğretmenlere yüzde 25, Milli Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi kapsamında görev alan yönetici ve öğretmenlere yüzde 100 artırımlı ödenecek.

 

Düzenleme, Torba Kanun’un tamamının Meclis Genel Kurulu’nda görüşülüp kabul edilmesinin ve Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmasının ardından Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girecek.

 

Eğitim-Bir-Sen olarak verdiğimiz mücadele ve yetkililer nezdindeki girişimlerimizle kabul gören değişiklikle birlikte ek ders ücreti sorununun bir kısmı çözüme kavuşurken, ek ders birim ücretinin de artırılması konusundaki çabalarımız devam edecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.