DES'ten üniversite harçlarının kaldırılmasına destek

DES'ten üniversite harçlarının kaldırılmasına destek

DES'ten üniversite harçlarının kaldırılmasına destek

ANKARA (CİHAN)- Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES), milyonlarca üniversite öğrencisine ciddi ekonomik yük getiren ve sık sık eylem konusu olan üniversite harçlarının kaldırılmasına destek verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önemli bir eğitim reformu gerçekleştirmiş olacağını söyleyen Demokrat DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, "Üniversite harç ücretlerinin kaldırılması kimi dönemler gündeme gelse de uygulamada çözülemeyen bir sorun olarak kalmıştı. Her fırsatta eğitimi birci öncelikli konu olarak gördüklerini söyleyen Başbakan Sayın Erdoğan'ı başlattığı çalışma dolayısıyla tebrik ediyor, yapılanları parasız eğitim ve üniversite için önemli bir adım olarak görüyoruz." dedi.

Hükümetin harçları kaldırılmasının akabinde devletin üniversitelere bütçe ayırması, üniversitelilere söz, yetki, karar hakkı vermesi ve YÖK'ü kaldırması yahut çağdaş, demokratik bir statüye kavuşturması yönünde devrim niteliğinde adımlar atmasını beklediklerini söyleyen Gürkan Avcı, Başbakan Erdoğan'dan harçları kaldıracak yasal düzenlemenin tamamlayıcısı olması münasebetiyle yüksek öğrenim harçları yüzünden parasız eğitim talebi için pankart açan ve aylarca tutuklu kalan öğrencileri de affetmesini istedi.
CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.