Devletin Ağırlını Bilmeyen Adamlara Makam Temsil Ederseniz, Neden Paralel Yapılar Oluşuyor Diye Sızlanmayacaksınız

Devletin Ağırlını Bilmeyen Adamlara Makam Temsil Ederseniz, Neden Paralel Yapılar Oluşuyor Diye Sızlanmayacaksınız

Bu haberi Milli Eğitim Bakanı İsmet İsmet Yılmaz , Müsteşar Yusuf Tekin Bey ve İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu il müdürleri toplantılarında ders niteliğinde anlatmalıdır . Devletin temsil edemeyen, taşıdığı makamın ağırlığını bilmeyen bürokratların nasıl pas pas edildiğinin resmidir bu haber...

 Bursa'nın Yıldırım ilçesinde Zenginleştirilmiş Kütüphane ( Z Kütüphane ) açılışına , Eğitimbirsen şube başkanı Numan Şeker davet edilmiş . 

Kütüphane açılışına kurdele tutmak ve sendika başkanına takla atmak için orada bulunan il müdürü Veli Sarıkaya , kütüphane açılışı için makası Eğitimbirsen şube başkanına veriyor ve kendisi kurdele tutmak için kenara çekiliyor . Kurdelenin diğer ucunuda Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Akbulut tutuyor .

Kurdele açılışının olduğu okulun ilçesinin müdürü ve ilinin müdürüne kurdelelerin BAŞINI tutturuyorlar . 

Kurdeleyi kesen Eğitimbirsen İl başkanı Numan Şeker , kurdele kesen diğer hanımefendileri tanımadığımız için yorum yapamıyoruz . Ancak mutlaka ilçe müdürü ve il müdürünün üzerindeki hatırlı kişiler olduğunu tahmin ediyoruz . 

İl müdürü ve ilçe müdürüne sap gibi kurdele tutturan ve daha sonra bunu Milli Eğitim Müdürlüğü sitesine haber olarak , yalakalık yapmak için koyduranların gülünç duruma düştüğü fotoğraf gelen tepkiler ve uyarılar üzerine değiştirilmiştir .

Devletin , Sendikaya Peşkeş Çekildiğinin Resmî Aşağıdadır ...

Devletin il müdürünün ve ilçe müdürünün bu duruma düşmesinde sendikacıların suçunun olmadığını söyleyebiliriz . 

Siz devletin makamının ne anlama geldiğini bilmeyen , elindeki devlet mührünün onurunu koruyamayan , gücünü oturduğu koltuktan alan , sendika başkanına yalakalık yaparak bu koltukta biraz daha fazla kalabileceğini düşünen  birisini Türkiye'nin 5 büyük ilinden birisine getirip il müdürü yaparsanız , sendika başkanının önüne yatmasına ve takla atmasına kızmayacaksınız .

Eğitimbirsen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın , şube başkanlarına defaten temsil edilen devlet makamlarına giriş - çıkış ve ziyaret konusunda sitemle karışık uyarılar yaptığını biliyoruz . Bu konuyu bizim kadar şube başkanlarıda biliyor . Ancak biz bu konuya daha sonra yapacağımız haberlerde detaylı bir şekilde değineceğiz .

Bürokrasi ve memurlar arasında sıkça dile getirilen bir konu var . " Devletin ve makamların ağırlığı kalmadı " bu yakınmayı bir çok sohbette duyabilirsiniz . Bir makamı temsil eden kişilerin bile sıkça dile getirdiği bu yakınmada , kusura bakmasınlar ancak en büyük suçlu devletin makamlarını taşıyamayan , oturduğu koltuğun hakkını veremeyen Bursa İl Müdürü ve Yıldırım İlçe müdürü gibi sendikacıların önüne yatan ve takla atan , buda yetmezmiş gibi bu resmî devletin resmî internet sitesine koyarak haber yapan müdürleridir....

Hatırlarsanız daha önce Ankara'nın , Altındağ ilçe müdürü Şefika Biçer çıkıp ben sendikanın DEĞİL , devletin ilçe müdürüyüm . Emri sendikadan DEĞİL , Bakanlıktan alırım diye Eğitimbirsen şube başkanına karşı feryat eden bir açıklama yapmıştı. Türkiye'nin ilk başörtülü ilçe müdürü diye atanmasına rağmen bu sözlerinin bedelini ödetmek için sendika ve siyasetin desteğini alarak görevden alınmasına ramak kalmıştı . Hatta yerine gelecek kişiye hayırlı olsun mesajları bile gitmişti , ancak son dakikada devlet aklı devreye girerek Şefika Biçer , sendikaya diyet olarak verilmekten kurtulmuştu .

Şunu açıkça yazmayı bu topraklara olan borcumuz olarak not düşelim . Eğitimbirsen şube başkanlarının istemediği müdür görevde kalamıyor yada bir kulp takılarak itibarsızlaştırılıyor . Bu işi dün Fetöcüler yapıyordu , bugün sendika başkanları yapıyor . Sendika başkanları ilçelerde ve illerde paralel müdürlük yapıyor . Yukarıdaki resimde durum paralel Müdürlüğünde ötesine geçmiş durumdadır . Eğitimbirsen şube başkanı Numan Şeker , Bursa il müdürü ve Yıldırım ilçe müdürüne amirlik yapmaktadır .

Sonuç olarak ; Devletin makamlarını taşıyan müdürlerimize sadece Eğitimbirsen üyelerine hizmet için yetki verilmemiştir . Toplumun tüm kesimlerini kucaklayacak ve hizmet edecek  , adaletli ve hakkaniyet ölçüsünde yöneticilik yapmaları , bulunduğu makamı emanet kabul ederek , devletin mührüne sahip çıkmaları için bu görevler verilmiştir . 

Unutmayın; 

Devletin başta olmadığı yerde , kuzgunlar leşte olur...

www.kamudanhaber.net

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.