DİL KÜÇÜK BELASI BÜYÜKTÜR.

DİL KÜÇÜK BELASI BÜYÜKTÜR.

Son günlerde haber sitelerinde yer alan ve kamuoyunda “İl Eğitim Denetmenlerinin statü peşindeymiş” gibi algılanmasına ve mesleki itibarlarının zedelenmesine sebebiyet verebilecek bazı açıklamaların yapılması tüm İl Eğitim Denetmenlerimizi ve bizleri derinden üzmüştür.

İl Eğitim Denetmenlerini temsil eden tek sendika olarak bu açıklamaları doğru bulmuyor, desteklemiyor ve katılmıyoruz. Dün olduğu gibi bugünde onca mesleki sıkıntıya rağmen görevini en iyi şekilde yapabilme arzusuyla çalışan meslektaşlarımızın ne bir statü kaygısı ne de sorunu olmamıştır. Bundan sonrada olmayacaktır. Bu nedenle denetim hizmetinin kalitesi, etkinliği, verimliliği ve yönetimin beklentilerine cevap verebilme düzeyinin önemine inanan meslektaşlarımızın görüşleri ve kamuoyunun beklentileri doğrultusunda Sendikamız; ü Hesap verme sorumluluğu, şeffaflık, yasal düzenlemelere uygunluk, kaynakların etkin ve verimli kullanılması, iyileştirme ve geliştirme faaliyetleri, sistemin hedeflere uygun sevk ve idaresi, kalite güvence ve geliştirme, kurumlar arası uyumun sağlanması, yolsuzluk ve usulsüzlükle mücadele ve keyfiliğin önüne geçilebilmesi, ü Yeni yönetim anlayışına göre politika, amaç ve hedeflerde yeni yöntem ve yaklaşımların uygulanmaya başlanması, ü Mevcut denetim uygulamaları ve yapısında yönetim anlayışındaki değişimler doğrultusunda önemli yeniliklere ihtiyaç duyulması, ü Denetim evreninin bütüncül bir yaklaşımla denetlenebilmesi, denetim kaynağının tek elden sevk ve idare edilebilecek şekilde yapılandırılması, ü Denetim hizmetini yürütecek personelin görevin gereklerine uygun bilgi, yetki ve ekipmanla donatılması vb sebeplerle Milli Eğitim Bakanlığında Denetim Sisteminin Yeniden Yapılandırılması için bir model hazırlamış, Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer DİNÇER'in ve üst düzey bürokratlarının bulunduğu bir toplantıda sunmuştur. Bunun üzerine Bakanlık nezdinde konuyla ilgili çalışmalar başlamış ve devam etmektedir. Bu süreci olumsuz yönde etkileyecek, eğitim çalışanları arasındaki dayanışma işbirliği ve çalışma barışını bozacak, bilimsel olmayan, gereksiz ve sığ tartışmaların eğitimin kalitesini artırmaya yönelik herhangi bir katkı sağlamayacağı aşikardır. İl Eğitim Denetmenlerinin aleyhine hakkaniyete uygun olmayan, olumsuz algılara sebep olacak, mesleğin gelişmesi ile ilgili yapılan çalışmaları sabote etmeye yönelik her türlü girişimde bulunanların her zaman karşısında olduk olmaya da devam edeceğiz. TÜM EĞİTİMCİLER VE EĞİTİM MÜFETTİŞLER SENDİKASI MERKEZ YÖNETİM KURULU

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.