Direksiyon Uygulama Sınavı Ücretleri Derhal Ödenmelidir

Direksiyon Uygulama Sınavı Ücretleri Derhal Ödenmelidir

Eğitim-Bir-Sen: MTSK sınav görev ücretleri derhal ödenmelidir

Eğitim-Bir-Sen olarak, Millî Eğitim Bakanlığı’na başvurarak, Millî Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği çerçevesinde gerçekleştirilen sınavlarda görev alan personelin ödenmeyen sınav görev ücretlerinin ivedilikle ödenmesini istedik.

29.5.2013 tarih ve 28661 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği çerçevesinde gerçekleştirilen sınavlarda Bakanlığın bünyesinde istihdam edilen personel görev almakta; kendilerine adı geçen yönetmelik ve Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Direksiyon Eğitimi Dersi Sınav Yönergesi kapsamında sınav görev ücreti ödenmektedir. Ancak söz konusu sınavlarda görev alan personele, iki aydan fazla bir süredir sınav görevlerini yerine getirmelerine rağmen sınav görev ücretlerinin ödenmediği bilgisi üyelerimiz tarafından sendikamıza bildirilmiştir.

Bakanlıkça bu konuda hiçbir açıklama yapılmamış olması bir yana fiilen yerine getirilmiş bir görevin hak edilmiş ücretinin bu tarihe kadar ödenmemesinin hiçbir izahı olamaz.

Bakanlığa, söz konusu sınavlarda görev alan personelin emeklerinin karşılığının ödenmesinin ve mağduriyetlerinin giderilmesinin elzem olduğunu ifade ederek, ödenmeyen sınav görev ücretlerinin ivedilikle ödenmesi için başvuruda bulunduk.
 

Direksiyon Uygulama Sınavı Ücretleri Derhal Ödenmelidir

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.