Diyarbakır'da STK’lar Hollanda’yı kınadı

Diyarbakır'da STK’lar Hollanda’yı kınadı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Kaya Sayan’ın yaşadıklarına tepki göstermek amacıyla Diyarbakır’da biraraya gelen bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ortak basın açıklaması yaparak, Hollanda’nın tutumu kınadı.

Ak Parti Diyarbakır il binası önünde toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcisi, Hollanda tarafından Aile Sosyal Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya yönelik sergilenen tutum protesto etti. Memur-Sen Şube Başkanı Yunus Memiş’in okuduğu ortak basın açıklamasında, başta Hollanda olmak üzere bazı Avrupa ülkelerinin, bakanlara yönelik yaptığı uygulamalara tepki gösterildi.  Memiş, sivil koplum kuruluşları olarak, başta Hollanda ve Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinin Türkiye karşıtı ve İslamofobik tutumlarını esefle kınadıklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

“Bu sakil anlayışın son örneğini Hollanda ve İsveç ülkelerinde görüyoruz. İnsan haklarını, fikir hürriyetini, seyahat özgürlüğünü hiçe sayan Hollanda hükümeti iki bakanımızın ülkelerine girişine yasak koymuş, diplomatik kaideleri ayaklar alarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızı sınır dışı edilmiştir. Konsolosluğumuz önünde protesto hakkını kullanan vatandaşlarımızın üzerine köpek ve joplu polisleri salmıştır. Almanya ve İsveç ise, bakanlarımızın, AK Parti Genel Başkan Yardımcılarının salon toplantılarını iptal etme nezaketsizliğini göstermişlerdir.15 Temmuz’da tankların önünde direnen aziz milletimizin evlatları Avrupa’da hakkın ve demokrasinin yanında yer alacak, üzerlerine saldırtılan, ırkçılardan da korkmayacaktır. Biliyoruz ki, kimi Avrupa hükümetlerinin kaygısı 16 Nisan’da ‘Evet’ oyları ile gerçekleşecek demokrasi zaferidir. Çünkü, 16 Nisan’da aziz milletimizin teveccühleri ile kazanılacak olan bu zafer ülkemizin, milletimizin ve tüm coğrafyamızın yeniden ayağa kalkışının miladı olacaktır. Bizler bu uygulamalarda bulunan Avrupa ülkelerini sömürgeci anlayışları ve ırkçı tutumları ile baş başa bırakıyor, kadim bir coğrafyanın ve büyük bir medeniyetin evlatları olarak hak adalet ve hürriyet yolunda yürümeye devam ediyoruz.”

Açıklamanın ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.