Diyarbakır Eğitim Bir Sen :“Risale-i Nur Külliyatı Bir İslam Eseridir.”

Diyarbakır Eğitim Bir Sen :“Risale-i Nur Külliyatı Bir İslam Eseridir.”

Basına ve Kamuoyuna “Risale-i Nur Külliyatı Bir İslam Eseridir.”

Memur Sen Diyarbakır İl Temsilciliği, 18 Ağustos 2014 tarihli Yeni Asya Gazetesinde yayınlanan İbrahim ÖZDABAK imzalı çizilen karikatür İslam Âlimi Bediüzzaman Said Nursî’nin yazdığı Risale-i Nur Külliyatı’nın basılmasında tekelleşmeyi ve devletin yasağını sert bir dille eleştirmektedir

. Bu eleştiriyi yaparken çizdiği karikatür Hıristiyan teslis inancının esaslarından biri olan çarmıh ile beraber resmedilmesi Risale-i Nur eserlerine karşı yapılmış ciddi bir saygısızlıktır. Risale-i Nurlara yapılan haksızlığı sembolize ederken başak bir dinle vurgu yapması İslami hassasiyete sahip kesimleri rahatsız etmiştir. Memur Sen Diyarbakır İl Temsilciliği çizilen karikatürü bir Alimimize karşı yapılmış bir saygısızlık olarak görmekte ve tasvip etmemektedir.




Memur Sen Diyarbakır İl Başkanı Yunus MEMİŞ, Risale-i Nur konu sırası takip etmeyen ve güncel ve İslami konularda Bediüzzaman Said Nursî tarafından 1925 yılında yazılmaya başlanmış, 24 yılda tamamlanmış kitapçıklardan oluşan bir külliyattır. Bediüzzaman Said Nursî kitapları 20. yüzyılın düşünce dünyasını derinden etkileyen, felsefi akımlar ve bilimsel gelişmeler neticesinde ortaya çıkan iman ve İslam’la ilgili köklü soru ve sorunlara karşı İslam'ın savlarını ispat etmek amacıyla yazmıştır. 24 yılda büyük zorluklarla yazılan Risale-i Nur Külliyatı’nın başka dinlerle sembolize edilmesini tasvip etmemekteyim.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.