DİYARBAKIR EĞİTİM BİR SEN SEÇİME GİDİYOR

DİYARBAKIR EĞİTİM BİR SEN SEÇİME GİDİYOR

Eğitimbirsen Diyarbakır şubesi olağanüstü genel kurul kararı aldı .Eğitimbirsen'de olağanüstü kongreler hız kesmeden devam ediyor . Eğitimbirsen Diyarbakır şubesi bu ay sonunda olağanüstü genel kurul yapacak .  Kongrede yeniden başkanlığa aday olan şube başkanı Yunus MEMİŞ'in haber sitemize gönderdiği açıklama...



Kıymetli yol arkadaşlarım, 

Ülkemizde sendikacılığın kitabını yazan, sendikacılığın kitabını açan, Kurucu Genel Başkanı'mız merhum Mehmet Akif İNAN hocamızın ve yol arkadaşlarının bizlere emanet ettiği bayrağı yere düşürmeden yürüyen yol arkadaşlarımızla, saatin zembereğini yeni ufukları gösterecek şekilde kurmak üzere 30 Ekim 2016 Pazar günü, olağanüstü genel kurulumuzu gerçekleştireceğiz.  

Yolcu gider, yol kalır. Bizler bu kutlu yolun yolcusuyuz. 

Elbette bu yolda bizlerde üzerimize düşen hizmetleri yerine getirip bayrağı bizden sonra gelen yol arkadaşlarımıza devrederek gideceğiz. Ama yol kalacak. 

Merhum hocamız Akif İnan'ın açmış olduğu bu kutlu yolda dün bizlere yarenlik eden, yol arkadaşlığı eden, bizlere bu bayrağı devreden ebediyete intikal etmiş, ukbadan bize el sallayan dava ve yol arkadaşlarımızı, sendikamızın onursal Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'yu, kavgası ve cesaretiyle kalemini mazlumların sesi kılan rahmetli Ağabeyimiz Erol Battal'ı, sendika genel merkezimizde yıllarca yöneticilik yapmış değerli ağabeylerimizi, davamızın lideri kıymetli Genel Başkanım ve yol arkadaşım Ali YALÇIN ve yönetim kurulu üyelerini, olağanüstü genel kurulumuzda yönetime talip olan, nefsimizin üzerinde tuttuğumuz, hizmete talip olan çok kıymetli dava arkadaşlarım ve dostlarımızla gerçekleştireceğiz olağanüstü genel kurulumuzun hayırlara vesile olması temennisiyle yeniden Bismillah demek için yola çıkıyoruz.

Biz, ülkemize, ümmete ve insanlığa hizmetten hiç vazgeçmedik. 

Ümmetin, mazlum ve mağdur coğrafyanın feryadına hiç kulak tıkamadık, onlara asla sırtımızı dönmedik.

"Dostlarıyla uğraşanlar, düşmanlarıyla savaşamazlar." sözleriyle bizlere rehberlik eden atamız Selahaddin Eyyubi'nin düsturuyla kırmadan, kırılmadan, durmadan, yorulmadan yola devam edeceğiz.

Bizim davamız:

Bosna'da: "Yeryüzünün öğretmeni olabilmek için, gökyüzünün öğrencisi olmak lazım." diyen Bilge Lider Aliya'nın davasıdır.

Bizim yolumuz:

Mısır'da çağın Firavunlarına diz çökmeyen Muhammed Mursi'nin, ötekileştirenlerin karşısında simge olmuş Malcolm X'in,  ülkesini işgal edenlere karşı cihat ve şehadet yolunu seçen Ömer Muhtar'ın, Siyonistlerin tanklarına karşı selam durmayan ve İsrail'de şehadet şerbeti içen Rachel Cori'nin, İdam sehpasına giderken bile önce milletim diyen merhum Menderes'in, Had bildirmek isteyenlere, bana ancak milletim had bildirir, diye diz çökmeyen merhum Özal'ın, namlusunu millete çeviren tanka selam durmam, diyen Muhsin Yazıcıoğlu'nun, Olimpos Dağı'nın çocuklarına karşı direnen adam, savunan adam merhum hocamız Necmettin ERBAKAN'ın, 21 yüzyılda ümmetin ümidi haline gelmiş, BM genel kurulunda "Dünya Beşten Büyüktür!" diye haykırıp mazlumların sesi olan liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın  yoludur.

Suriye'de vicdanların kıyıya vurmuş simgesi olan Aylan bebeğin, Diyarbakır'da Yasin BÖRÜ'nün emanetine sahip çıkacağımızı haykırarak, ülkemizin kadim şehri, Peygamberler ve Evliyalar diyarı olan Diyarbakır'ımızda, Eğitim Bir Sen'in sancağını daha yükseklere taşımak için öncelikle dualarınıza daha sonra desteklerinize, ülkemizin içinde bulunduğu durumda göz önüne alındığında dünden daha fazla birlik ve beraberliğe muhtaç olduğumuzu unutmadan her birlikte kardeşçe yeniden Bismillah, diyeceğiz.

402 bin üyemiz ve 500 bin üye hedefimizle, zirvelere çıktıkça, nefislerde alçalan; zirvelere çıktıkça her demde yenilenen, her zaman daha iyisi vardır diyerek geldiğimiz noktayı değerli görüp yeterli görmeden eğitim çalışanlarımızla el ele verip mücadeleye kaldığımız yerden daha güçlü devam etmek için yeniden Bismillah, diyeceğiz.

Diyarbakır'da görev yaptığımız süre boyunca, bütün okullarımıza gidip eğitim çalışanlarımızın, öğretmenlerimizin emrinde olmayı, sorunlarına çözüm üretmeyi görev bildik. Az da olsa gidemediğimiz okullar, ulaşamadığımız kardeşlerimiz olmuştur. Biz bu yola çıkarken, eğitimci kardeşlerimize efendilik yapmaya değil, hizmetkarı olmaya talip olduğumuzu her ortamda defaten dile getirdik. Görev yaptığımız süre içerisinde, değerli yöneticilerimiz ve iş yeri temsilcilerimizle bu düsturdan taviz vermemeye gayret ettik. Görev yaptığımız süre içerisinde ulaşamadığımız üyelerimiz ve sorunlarına çare olamadığımız üyelerimiz olmuş olabilir. Olağanüstü genel kurulumuzda bu üyelerimizin karşısına bu mahcubiyetle çıkarken, geleceğimiz teminatı olan sendikamızı daha ileriye götürme ve üyelerimize daha iyi hizmet verme adına yenilenme kararı aldık. 

Yeni dönemde yol haritamızı belirlerken yenilenen ekibimizle, hatalarımızdan ders alarak, ülkemizin birlik ve bütünlüğe her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğu bu günlerde, kırmadan, dökmeden, asla ötekileştirmeden, kongredeki karşımızda olan adayları rakibimiz değil, kardeşimiz olarak olarak görüp hiç durmadan menzile varmak İçin yola devam edeceğiz. 

15 Temmuz darbe gecesinde, Amerika ve CIA'in uşaklığına soyunup millet iradesine darbe yapmak için, milletin tankını, tüfeğini millete doğrultan hain terör örgütü FETÖ ve teröristlerine karşı ilk gece gözünü kırpmadan hainlere namluyu doğrultan şehidimiz Ömer Halis DEMİR refleksiyle yeniden Bismillah, diyeceğiz. 

Bu vesileyle 15 Temmuz'da millet iradesine ipotek koymaya çalışan eli kanlı FETÖ terör örgütü ve ülkemizi tehdit eden her türlü terör örgütlerine ve teröristlere karşı Eğitim Bir Sen olarak dalgakıran görevini dün olduğu gibi yarında yapmak İçin milletimizin emrinde olmaya devam edeceğiz.

"Bütün giysileri yırtsak yeridir, yeter bize vefa elbiseleri." diyen merhum kurucu liderimiz, çağın soylusu Akif İNAN'ın dizelerini düstur edinip yeni bir dönemi beraberce inşa etmek için yeniden Bismillah, diyeceğiz. 

Onursal genel başkanımız Ahmet Gündoğdu'nun:" Sendikacılığın emeklisi olmaz, rahmetlisi olur. " anlayışından hareketle, sendikacılığı millete hizmet ve yaşam biçimi olarak özümseyip yeniden Bismillah, diyeceğiz. 

30 Ekim 2016 Pazar günü kıymetli yol arkadaşlarımızla yenilenme adına, görev yaptığımız süre boyunca yapmış olduğumuz hatalarımızdan ders alarak, delegelerimizin huzuruna bu mahcubiyetle çıkarak, tüm üyelerimizi ve eğitim çalışanlarımızı ötekileştirmeden kucaklayarak hizmetine talip olacağımızı bildirir;

Sendikamızın olağanüstü genel kurulunun ülkemize, milletimize, üyelerimize ve eğitim çalışanlara hatırlar getirmesini temenni ederek, hepinizi selamların en güzeli olan Allah'ın selamıyla , Allah'a emanet ediyorum. 

Yunus MEMİŞ 
Eğitim Bir Sen Diyarbakır Şube Başkanı​

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.