EBS İlçe Başkanı  Mobbing Uyguladığı İddia Edilen Müdüre Sahip Mi Çıkıyor ?

EBS İlçe Başkanı Mobbing Uyguladığı İddia Edilen Müdüre Sahip Mi Çıkıyor ?

Manisa AES İl Başkanı Murat Mehmet GÜLER köşe yazısı: ANADOLU EĞİTİM SENDİKASI MOBBİNG’E KARŞI ÜYESİNİ KORUYOR!!! 2014-2015 eğitim öğretim yılında Manisa / Sarıgöl ilçesi Dadağlı Ortaokulunda Matematik öğretmeni olarak görev yapan Anadolu Eğitim Sendikası üyemiz DUYGU APLADI’ya okulun müdürü İ. B tarafından mobbing uygulanmaya çalışılmıştır.. Okul müdürü İ.B mobbing uygulamakla kalmayıp üyemiz hakkında […]

 ANADOLU EĞİTİM SENDİKASI  MOBBİNG’E KARŞI ÜYESİNİ KORUYOR!!!

2014-2015 eğitim  öğretim yılında Manisa / Sarıgöl  ilçesi Dadağlı  Ortaokulunda Matematik öğretmeni olarak görev yapan Anadolu Eğitim Sendikası  üyemiz DUYGU APLADI’ya  okulun müdürü İ. B  tarafından mobbing  uygulanmaya  çalışılmıştır..


Okul müdürü İ.B  mobbing uygulamakla kalmayıp  üyemiz hakkında soruşturma başlatıp “ web yayın ekibinde” olup görevini yerine getirmediğini ileri sürerek  uyarı cezası almasına da  neden  olmuştur.

Üyemiz Duygu APLADI   okul web yayın ekibindeki görevlerini bütün bir yıl boyunca  eksiksiz yerine getirmiş  olup , sadece  23 Nisan törenindeki fotoğrafların  okul  internet adresine  yüklenmesi görevini  o  günlerde kişisel bilgisayarının tamirde  olması ve  okul müdürünün bu görevin yerine getirilmesi için herhangi bir donanım tedarik etmemesinden dolayı  yerine getirememiştir.

Bu durum bahane edilerek üyemiz üzerinde  mobbing girişimlerinde bulunulmuştur.

Bu mobbing uygulamalarına  okulun diğer  öğretmenleri de  şahittir. Üyemize internet sitesine fotoğraf yüklemek için herhangi bir teknolojik araç temin etmeyen müdürün görevini yerine getirmediği aşikar iken ve kendi ihmalini psikoloji biliminin de söylediği gibi yer yön değiştirerek üyemize taraflı ceza verdiren müdür için ve bu haksızlık,mobbing için milli eğitim müdürlüğünün soruşturma açması gerekir.Personeline gerekli ortamı sağlayamayan ve ceza odaklı çalışan mobbing uygulayanın idareciliğinin eğitime nasıl bir katkısı olur ?

Sarıgöl  ilçe milli eğitim müdürlüğündeki şube  müdürleri  de üyemiz DUYGU APLADI nın   donanımlı ,  çalışkan özverili  kaliteli bir  eğitimci  olduğunu  dile getirirlerken maruz kaldığı olaylar ve buna sessiz kalanların tutumu da  çok düşündürücüdür.

Anadolu Eğitim Sendikası  olarak “UYARI CEZASI” alan  öğretmenimizin yanında olarak cezaya karşı yasal haklarımızı aramaya başladık.Ayrıca MOBBİNG  yapan eski okul müdürü İ.B  hakkında da yasal olarak  girişimlerimiz  başlamıştır.

 


Murat Mehmet GÜLER


Manisa AES İl Başkanı


"KONU İLE İLGİLİ EBS AÇIKLAMASI

Erol “Görevini Yapmak İsteyen Görevliler Takdir edilmeli, Engellenmemelidir”

Görevini Yapmak İsteyen Görevliler Takdir edilmeli, Engellenmemelidir.

Anadolu Eğitim Sendikası (AES) Manisa İl Başkanı Murat Mehmet Güler’in “OKUL MÜDÜRÜNDEN  ÜYEMİZE  MOBBİNG !” açıklamasıyla ilgili olarak Eğitim-Bir-Sen Sarıgöl İlçe Temsilcisi Selçuk Erol açıklamada bulundu.

Eğitim-Bir-Sen Sarıgöl İlçe Temsilcisi Selçuk Erol konu ile ilgili şunları söyledi:

2014-2015 Eğitim Öğretim yılında Manisa Sarıgöl ilçesi Dadağlı Ortaokulu’nda Matematik öğretmeni olarak görev yapan D.A.’ ya Üyemiz Okul Müdürü İ.B. tarafından mobbing uygulandığı yönündeki iddia gerçeği yansıtmamaktadır.

Okul Web Yayın ekibi çalışmalarında bulunma görevi kendisine önceden tevdi edilmesine rağmen görevini yerine getirmeyen Matematik Öğretmeni D.A.’ ya açılan soruşturmanın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Programı sonrasında programa ait fotoğrafların okul web sitesine yüklemesi görevini yerine getirmemesi ve bu anlamda okulun işleyişinin aksaması üzerine açıldığı görülmüştür. Açılan soruşturma sonucunda görevini yerine getirmediği anlaşılan Matematik Öğretmeni D.A.’ ya “Uyarı Cezası” verilmiştir.

Üyemiz Okul Müdürü İ.B. Okul Müdürü olarak görevinin gereğini yerine getirmiş, görevini yerine getirmeyen ve bu konuda ısrarcı tutum sergileyen Matematik Öğretmeni hakkında gereken yasal işlemi yerine getirmiştir. Bu noktadan sonra görevini yerine getirme gayretiyle hareket eden Okul Müdürü hakkında mobbing uyguladığı yönündeki iddianın ortaya atılması manidardır.

Üyemiz Okul Müdürü İ.B. tarafından kendisine mobbing uygulandığı iddiaları da bu süreçten sonra dillendirilmeye başlanmış olup öğretmenden görevini yerine getirmesini isteyen ve bu noktada Okul Müdürü olarak görevini yapmaya çalışan üyemiz, engellenmek istenmiş,  kendisi ‘Çamur at izi kalsın‘ mantığıyla karalanmaya çalışılmıştır.

manisamedya.com 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.