EBS, ÖSYM Başkanı Ömer Demir'i Ziyaret Etti

EBS, ÖSYM Başkanı Ömer Demir'i Ziyaret Etti

Eğitim-Bir-Sen'den yapılan açıklama:

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Genel Başkan yardımcıları Ramazan Çakırcı, Mithat Sevin, Şükrü Kolukısa ve Atilla Olçum ile birlikte, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir’i ziyaret etti.

 
Yeni görevinin hayırlı olmasını dileyen Latif Selvi, ÖSYM’nin gençlerin geleceğinin belirlenmesinde çok önemli bir işleve sahip olduğunu, yapılan bir hatanın binlerce kişinin hayatını etkilediğini ifade ederek, geçmişte meydana gelen hadiselerin tekrarlanmaması için çok dikkatli olmak gerektiğini söyledi.
 
2010 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndaki (KPSS) usulsüzlük nedeniyle hak kayıplarının olduğunu belirten Selvi, söz konusu hak kayıplarının bir an evvel giderilmesi gerektiğini vurguladı.
 
Gençlerin geleceğinin çalınmasına göz yummalarının mümkün olmadığını kaydeden Selvi, iddialar ışığında, binlerce gencin umutlarının söndüğü 2010’daki KPSS sorularının çalınmasını kul hakkı olarak değerlendirdiklerini, ne gerekiyorsa, hukuk çerçevesinde yapılmasını istediklerini dile getirdi.
 
Selvi, Demir’e yeni görevinde başarı dileyerek, Mehmet Akif İnan kitap seti ve Eğitim-Bir-Sen yayınlarını takdim etti.
 
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir ise, ziyaretin kendisini memnun ettiğini ifade etti. Önemli ve hassas olunması gereken bir göreve getirildiğinin farkında olduğunu söyleyen Demir, toplumun hassasiyeti ve beklentileri doğrultusunda çalışacaklarını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.