EBS'den 'Çözüm Süreci' Açıklaması

EBS'den 'Çözüm Süreci' Açıklaması

Çözüm Sürecinde İstiklal Marşımız, Bayrağımız, Vatanımız Kırmızı Çizgimiz

 Çözüm süreci kapsamında Rize’de bulunan Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu, grup üyesi Yıldıray Oğur’un babası Sinan Oğur’un evinde kahvaltıda biraraya geldi. Kahvaltıya, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı ve Grup Üyesi Ahmet Gündoğdu, Grup Sekreteri Fatma Benli, üyeler Oral Çalışlar ve Şemsi Bayraktar katıldı.

Grup Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez ile birlikte Rize Valisi Nurullah Çakır’ı da ziyaret eden heyet, daha sonra, çözüm süreci kapsamında Dedeman Otel’de sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kanaat önderleriyle biraraya geldi. Burada konuşan Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, işlerinin teröristle mücadele olmadığını belirterek, şunları söyledi:

“Amacımız bataklığı kurutmaktır. İnsan onurunu esas alan bir anayasaya geçmek ve bu süreçte de dışlanmışların beriki ilan edilmesini istiyoruz. Bunu, hor görüden hoşgörüye geçiş süreci olarak adlandırıyoruz. Kırmızı çizgimiz şehitlerimizdir. İlk kez iç dinamiklerin sahada olduğu sürecin yönetildiğini görmemiz lazım. Karşı olanlar gerekçelerini iyi yansıtamıyorlar. ‘Sürece değil, yönteme karşıyım’ diyenlere ne öneriyorsunuz dediğimizde ‘İstiklal Marşımız, bayrağımız, vatanın bölünmez bütünlüğü’ diyor. Zaten bunlara dokunan yanar. Muhalefet ve bazı siyasi partiler, dedikleri bu gerekçelere inanıyorlarsa o zaman sürece yüzde yüz destek vermeleri lazım. Yakalanan bu yeni fırsatın değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Başarısız olursak ne olur, yine şehit vermeye ve ekonomik kayba devam ederiz. Hazreti İbrahim’in ateşine karınca kararınca su taşımaya gayret ediyoruz. Ömründe hiç biraraya gelmemiş bu insanlar ilk kez terörü bitirmek için biraraya geldi. Bunu da yürütmek, sürdürmek istiyoruz.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.