Eğitim Bir Sen: Biz Ateşe Su Taşıyan Olmayı Seçtik

Eğitim Bir Sen: Biz Ateşe Su Taşıyan Olmayı Seçtik

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, terör sorununun çözümü noktasında ilk kez iç dinamiklerin harekete geçirilmesinden dolayı mutlu olduğunu söyledi.

 Rize Dedeman Otel’de Memur-Sen üyeleri ve çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle biraraya gelen Ahmet Gündoğdu, çözüm sürecini anlattı. Memur-Sen’in çözüm sürecinin içerisinde yer almasının nedenlerini sıralayan Gündoğdu, sorunun biran önce tamamen çözüme kavuşturulması için sorumluluk aldıklarının altını çizdi. Çözüm sürecine karşı olanların bir kısmının konuya ilişkin hiçbir şey demediklerini belirten Gündoğdu, “Bir kısmı ise çözüme değil, çözene karşı. Sorunun çözülmesini istiyorlar ama yemek lezzetli, aşçıya karşılar. İstiklal Marşımız, bayrağımız, vatanın bütünlüğüyle ilgili kimsenin sorunu yok. Bununla ilgili bir gevşemeye yol açan iktidar yanar” dedi.

Gündoğdu, çözüm süreciyle ilgili riskler olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti: “Elbette riskler var ama hedefe varanlar, yola çıkanlardır. Çözersek millet kazanır, silah tüccarları kaybeder. Ortada bir ateş var ve biz ateşe odun taşıyan karga yerine, su taşıyan serçe olmayı seçtik. Sorundan nemalanmayanlar grubu, milletin sözcüsü, illegal yapılanmaya karşı olanlar, ki bunların sayısı 63 değil, 75 milyondur, bunlar için yollardayız. Biz olalım ya da olmayalım, sizden beklentimiz, bu süreci sürdürmenizdir.”

Başbakan’a ‘akan kanı durdur’ demeleri gerekirken, Başbakan’ın ‘akan kanı durduralım’ dediğini kaydeden Gündoğdu, “O zaman birileri ‘durdurmayalım mı demek istiyor’ diye bunu sormak gerekiyor” şeklinde konuştu.

Başkanlık sisteminin bu süreçte tartışılmasını lüzumsuz bulduğunu söyleyen Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, sözlerini şöyle tamamladı: “Bizim terörün bir daha iklim bulmamasını konuşmamız lazım. Biz birlikte yaşamamak için, kaşımak yerine, birlikte yaşamanın çaresini aramalıyız.”

Toplantıya Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Grubu Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez de katıldı. Hakyemez, yeni şehitlerin gelmemesi için herkesin sorumluluk yüklenmesini istedi.

Toplantı, katılımcıların çözüm sürecine ilişkin görüşlerini aktarmalarının ardından sona erdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.