EĞİTİM -BİR-SEN   ÇANKAYA İLÇE OKUL YÖNETİCİLERİ İLE BULUŞTU

EĞİTİM -BİR-SEN ÇANKAYA İLÇE OKUL YÖNETİCİLERİ İLE BULUŞTU

EĞİTİM -BİR-SEN ÇANKAYA İLÇE OKUL YÖNETİCİLERİ İLE BULUŞTU

 Eğitim-Bir-Sen Ankara 1 No'lu Şubeye Bağlı Çankaya İlçe Temsilciliğince tertiplenen Okul Yöneticileri buluşma toplantısı Çankaya İMKB Turizm Otelcilik Meslek Lisesinde yapıldı.

 

                Eğitim-Bir-Sen Ankara 1 No'lu Şube Başkanı Mustafa Kır ve Yönetim kurulu,MEB Orta Öğretim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Hacı Ali Okur,İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Bayram Güleç,Yalçın Zerdali,Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yılmaz,Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş ile  bazı şube müdürleri ile çok sayıda okul Müdür ve Müdür yardımcısı katıldı.

 

                Eğitim-Bir-Sen Çankaya İlçe Temsilcisi Ferhat Doma yaptığı selamlama konuşması ile birlikte sendikal çalışmalar hakkında bilgi verdi. Çankaya İlçe MEM Mehmet Yılmaz'ın yaptığı selamlama konuşmasından sonra bir konuşma yapan Eğitim-Bir-Sen Ankara 1 No'lu Şube Başkanı Mustafa Kır: son yıllarda eğitim sistemi ile  teşkilat  yapısındaki değişikliklere ilişkin açıklamalarda bulundu.

                     

             MEB KALICI BİR EĞİTİM SİSTEMİNDE KARAR KILMALIDIR.

 

                Kır salonda bulunan müdürlere şöyle hitap etti; Bilindiği üzere  son 10 yılda yapılan demokratikleşme hareketlerine paralel olarak MEB'de  de müspet anlamda  son derece önemli değişiklikler yapılmıştır. 28 Şubat sürecinde okullarda ve kurumlarda uygulanan başörtüsü yasağı,Meslek liselerine uygulanan katsayı adaletsizliği  sonlandırılmıştır. Kur'an öğrenimine getirilen yaş sınırlaması kaldırılmış, İmam-Hatip Liselerinin orta kısımları yeniden açılmıştır. İmam-hatip okullarının dışındaki  orta öğretim kurumlarına da Seçmeli K.Kerim,siyer ve Temel Dini Bilgiler dersleri konulmuştur..Bunların hepsi demokratikleşme adına eğitim öğretim adına  çok önemli gelişmelerdir.

 

                Bütün bunlara rağmen eğitim sistemimizi ve MEB teşkilat yapımızı sağlam bir zemine oturtamadığımız da acı bir gerçektir. Bırakın farklı iktidarları MEB'de aynı iktidara mensup bakan ve müsteşar değişikliklerinde  bile sürekli eğitim sistemi, sınav sistemi ve    teşkilat yapısında birinin getirdiğini  diğerinin yok sayması kurumsal güvensizliği beraberinde zedelemektedir. Her değişikliği   nasıl olsa bir sonraki bakan tarafından kaldırılır algısını meydana getirmektedir.  Bu durum başarıdan çok başarısızlığı kalıcı kılmaktadır.

 

                Daha  2011 yılında 652 Sayılı KHK ile MEB'in yapısında kurumsal değişiklik yapılmış çok sayıda üst düzey bürokratın yanı sıra şube müdürleri, uzmanlar havuza alınarak atıl konuma getirilmiştir. Aradan daha  2 yıl geçmesine rağmen hemen 2014 yılı başında  Milli Eğitim Temel Kanununda yapılan  yasal düzenlemeler ile Müsteşar,Strateji Daire Başkanı ve Talim ve Terbiye Kurulu Başkanının dışındaki tüm bürokratlar  ile Okul ve Kurumlardaki  Müdür ve Müdür Yardımcılarının tamamı görevlerinden el çektirilmiştir.  Yüce Allah'ın:" Sizin şer gördüğünüz şeylerde hayır,hayır gördüğünüz şeylerde şer olabilir" buyurduğu gibi temenni ediyoruz ki buradan hayırlı bir netice çıkar inşallah.

 

 

             MEB KALICI BİR EĞİTİM SİSTEMİNDE KARAR KILMALIDIR

 

                MEB mutlaka öğretmen yetiştirmeden,öğretmen istihdamına,özlük haklarından ekonomik  ve sosyal durumlarına, müfredatın güncellenmesinden sınav sistemine kadar milletimizin fıtri yapısına uygun herkesin içine sinecek  ve herkesin sahipleneceği ,evrensel   kalıcı bir eğitim sisteminde karar kılmalıdır. Sürekli stres  ve kaygılı bir ortamda eğitimde başarı sağlanması mümkün değildir.

 

İçinde bulunduğumuz hafta Kutlu Doğum Haftasıdır.Özellikle Allah tarafından insanlığın kurtuluşu için bir öğretmen olarak  gönderilen Hz. Muhammed'in (s.av.)  uyguladığı eğitim sistemi iyi tahlil edilmelidir. Kısa bir zamanda İslam'ın Cihanşümul bir din haline gelmesinde izlenen eğitim metodundan alacağımız  dersler olmalıdır.

 

 

                 Şimdi tekrar asıl konumuza gelirsen bilindiği üzere  13 Haziran 2014  tarihinden itibaren 4 hizmet yılını dolduran okul ve kurum yöneticilerimizin bir kısmının  görevine son verilecek,bir kısmı görevine devam edecek, belki de bir kısmının yerleri değişecektir. Bu kanunla ilgili yönetmelik çıkmadığı için uygulamanın ne şekilde olacağı konusunda ancak tahmin yürütebiliyoruz.Alınmalarda hangi kriterler uygulanacak yeni atanacaklarda hangi şartlar aranacak bunları henüz bilemiyoruz. Sendika olarak toptancı bir yaklaşımla yöneticilerin görevden alınmasının karşısındayız.

 

                Biz sadece ücret sendikacılığı değil aynı zamanda hizmet sendikacılığı yapıyoruz. Sadece eleştiren değil aynı zamanda çözüm üreten sendikayız.  Bilindiği üzere 10 yıl,20 yıl,30 yıl  fiilen öğretmenlikten uzak kalan yöneticilerimiz var. Bu yasal düzenleme ile bunların bir çoğunun yönetimle ilişkisi kesilecek sınıflara öğretmen olarak gönderilecek. Ben bunlara acımazsanız bunların girdiği sınıflardaki öğrencilere acıyın diyorum.Şimdi bu düzenleme ile yöneticilikte başarısız gördüklerinizi öğretmenlikte başarılı mı kılacaksınız? Madem bunlarla çalışmak istemiyorsunuz o halde emekliliklerini kolaylaştırın.Emekliliği cazip hale getirin,tüm çalıştığı süreyi emeklilikte hesaba katın. Ek göstergeyi artırın,ek gösterge katsayısını yükseltin. On binlerce yöneticimiz,öğretmenimiz emekli olsun. 300 Bin civarındaki öğretmen adayımız emekli olanların yerine hemen atansın. Aksi takdirde hangi değişikliği yaparsanız yapın MEB de arzu edilen başarı elde edilemez.

 

Diğer taraftan emekli olma yaşını 65'e çıkarıyoruz,30 yılın üzerindeki çalışılan yılları hesaba katmıyoruz. Emekli olma yaşını 65 olarak belirliyoruz, 50 yaşın üzerindeki kamu görevlilerini işe yaramaz sayıyoruz. Oysaki emekli olmaya tam 15 yıl var.Hayatın en verimli ve en tecrübeli  döneminde işe yaramayan birisi olarak hayata küstürüyoruz. Bu yol eğitim yolu, eğitimcinin yolu olamaz.

 

 Sendika olarak tıkanan yolları açmak için mücadele ediyoruz.Yetki aldığımız süre içinde bir çok kazanımın altında bizim imzamız vardır. Sendika  hak arama haksızlıkla mücadele etme kurumudur. Sendika sadece kendi yolunu değil  yasakçılıkla tıkanan demokrasi,insan hakkı ve özgürlüklerinde önünü açan etkili bir kurumdur. Hepinizin bildiği gibi 2013 yılında başlattığımız sivil itaatsizlik eylemi  toplanan 12 Milyon 300 bin imza ile gerek üniversitelerde,gerekse kamu kurum ve kuruluşlarında uygulanan başörtüsü yasağını sonlandırdığımız gibi TBMM de bayan Milletvekillerinin  başörtülü girmesinin yolunu açtık. Bu sivil toplumun gücüdür. İstersek sorunlarımızı birlikte çözeriz ve böylece var olan anti demokratik uygulamaların önüne geçeriz.

 

Sonuç olarak şunu da ifade etmek isterim ki 15 Mayıs  yetkili sendikaların belirlendiği tarihtir. sendikaların yetkilisi üye çokluğuna göre belirlenir.Her kamu görevlisi hiçbir baskıya tabi tutulmadan istediği sendikaya üye olabilir ve istediği zamanda ayrılabilir. Biz üyelerimizin sosyal,ekonomik ve özlük hakları ile yakından ilgileniyoruz. Türkiye'nin en büyük yetkili ve etkili sendikasıyız. Desteklerinizle yetkimizi perçinlemek istiyoruz. Desteğinizi ve gayretinizi bekliyoruz. Tüm katılımcılara teşriflerinden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz.

- See more at: http://ankara1.egitimbirsen.org.tr/manset-haberleri/cankaya-ilce-okul-yoneticileri-ile-bulustuk/1894/#sthash.loxtFX8k.dpuf

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.