EĞİTİM BİR-SEN'DE ÇALIŞAN YÖNETİCİLERE SUÇ DUYURUSU!

EĞİTİM BİR-SEN'DE ÇALIŞAN YÖNETİCİLERE SUÇ DUYURUSU!

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Nizamettin ŞENOL, nobet eylemi ile ilgili tutanak tutan idareciler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirtti. Şenol, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 Türk Eğitim Sen ne kadar özgür? TES özgürlükler konusunda samimi değil mi ? Başlıklı haberler yapılmıştı. Memurların özgürlüklerini ve haklarını koruma konusunda TES mi ? Yoksa EBS mi ? samimi hep birlikte test edeceğimizi, İdarecilerin sendikaların aldığı eylem kararlarına karşı iki ayrı idari uygulama yaparsa bunun adının görevini kötüye kullanma olacağını belirtmiştik. Okuldan istediğimiz bilgilendirme yazılarımızın cevabı geldiğinde kamuoyuyla paylaşacağımızı ve gerekli yasal işlemleri yapacağımızı belirtmiştik.

Maalesef özgürlük havarisi geçinenler bilgi edinme yazılarımıza cevap dahi veremediler.Böylece özgürlükler konusunda da sınıfta  kaldılar.Madem bu kadar acizsiniz neden basına resmi belgeyi sızdırdınız ?
İbrahim Evren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğünden bilgi edinme yazımıza cevap gelmeyince 14.04.2015 tarih ve 104 sayılı yazı ile Afyonkarahisar Valiliğinden yazdığımız yazıların cevabını ve gerekli bilgilendirmeyi yapmayan okul yöneticileri hakkında da gerekli yasal işlemlerin yapılmasını istedik.
Okuldan cevap Valilik Makamına yazdığımız yazı sonrasında 21.04.2015 tarihinde yazılıp 30.04.2015 tarihinde postaya verilerek 04.05.2015 tarihinde elimize ulaşmıştır.
Nöbet tutmama eylemine katılan üyelerimize tutanak tutan okul müdür yardımcıları EBS isimli örgütün yöneticisi ve üyeleridir aynı zamanda kılık kıyafet konusunda Türk Eğitim-Sen üyeleri gibi sivil itaatsizlik eylemi yapmaktadırlar.
Hal böyle iken okul müdürlüğü yazdığı yazıda kılık kıyafet konusunda okulun müdür yardımcılarını sormamıza rağmen bu konuda değil personelin geneliyle ilgili kılık kıyafet mevzuatına aykırı herhangi bir personelimize rastlanılamamıştır demiştir.
Eyyy EBS isimli örgüt ATTIĞINIZ TAŞ ÜRKÜTTÜĞÜNÜZ KURBAĞAYA DEĞDİ Mİ..? Örgütünüzün yöneticisi bile yaptığı sivil itaatsizlik eylemine sahip çıkama cesaretini gösteremedi. EBS örgütü bu tutumuyla ne kadar özgür ? EBS örgütü özgürlükler konusunda samimiyeti ne ?
İradesini özgürce dilekçe vererek süresiz nöbet tutmama eylemine katılan üyelerimize, Milli Eğitim Müdürlüğünün tutanak tutun talimatı olmadan ,tutanak tutarak Milli Eğitim Müdürlüğüne göndermek kraldan çok kralcılıktır.Bu yapılan ikircikli tutum resmen eylem kırıcılıktır.Dilekçe verip eylem yapan ,nöbet defterine nöbet tutmadığı yazılan öğretmene tutanak tutulur mu..? Bu uygulama samimiyetsizlik değilse nedir ? İki yüzlülük ya da yüzsüzlüktür.
Bu uygulamalar neticesinde görevlerini kötüye kullananlar ve bilgi edinme kanununa muhalefet edenler hakkında Cumhuriyet başsavcılığı’na tarafımca suç duyurusunda bulunulmuştur.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 07.05.2015

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.