Eğitim-Bir-Sen'den Suriyeli Öğrencilere Yardım

Eğitim-Bir-Sen'den Suriyeli Öğrencilere Yardım

Eğitim-Bir-Sen'den Suriyeli Öğrencilere Yardım

 Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Adıyaman’a yerleşen ve burada hayata tutunmaya çalışan Suriyeli muhacirlere Adıyaman Eğitim-Bir-Sen’den destek geldi.

      Memur-Sen Adıyaman İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali DENİZ gazetecilere yaptığı açıklamada Suriyeli sığınmacıların eğitimlerini kısıtlı imkânlarla sürdürdüğünü, sendika olarak bir nebze de olsa yardımcı olmak istediklerini ifade etti.

     Ali Deniz, “Suriye'deki zulümlerden hicret ederek ilimize gelen ailelerden, Adıyaman Merkezdeki ilkokullarda eğitim gören 100 öğrencimize Eğitim Bir Sen Adıyaman Şubesi olarak çanta ve kırtasiye yardımı yaptık. Rabbim bizleri Muhacirlere Ensar eylesin. Hiçbir ülkeye de bu tür acılar yaşatmasın. Suriye’deki, Ortadoğu’daki kaosun bir an önce sona ermesini temenni ediyoruz. Müslüman coğrafyası kan ağlamaktadır. Böyle bir ortamda Müslümanlar olarak birbirimize kucak açmalı, derdiyle dertlenmeli, bir ve beraber olmalıyız. Sorunlarımızla ancak bu şekilde mücadele edebiliriz. Sahabe ruhu yeniden canlanmalı, ensar olabilmenin huzurunu hissetmeliyiz. Suriyeli kardeşlerimizin vatanlarındaki acı görüntülerin sona ermesini diliyoruz.” dedi.

       Sevinçleri yüzlerinden okunan Suriyeli öğrenci velileri Türkiye’nin kendilerine kucak açmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek Adıyaman halkının misafirperverliğini asla unutmayacaklarını söylediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.