Eğitim Bir Sen'den Türk Eğitim Sen'e Sert Cevap!

Eğitim Bir Sen'den Türk Eğitim Sen'e Sert Cevap!

Eğitim Bir Sen'den Türk Eğitim Sen'e Sert Cevap!

Eğitim Bir Sen Genel Sekreteri Latif Selvi KRT ekranlarında Eğiti-Yorum programının konuğu oldu. Selvi, programda öğretmenlik meslek kanunu, yönetici atama ve mülakatlar, dünya da ve ülkemizde öğretmen yetiştirme, öğretmen atamaları-sözleşmeli-ücretli öğretmenlik, öğretmenlerin özlük hakları konularında açıklamalarda bulundu.

‘Yeni bir hak kaybı olmamalı’
Selvi, öğretmen yetiştirme ile ilgili yayımladıkları raporu değerlendirerek, dünya örneklerini incelediklerini ve bu doğrultuda bir rapor hazırladıklarını belirtti. Öğretmenlikte mesleğe yatkınlığında önem arz ettiğine dikkat çeken latif Selvi, Öğretmenlik Meslek Kanununun da yeni hak kayıplarına neden olmaması ve öğretmenlerin buradan kazançlı çıkması gerektiğini ifade etti.

‘Öğretmenlik kariyer mesleği haline getirilmeli’
Eğitim Bir Sen Genel Sekreteri Latif Selvi, “Dünyada özellikli mesleklerin meslek kanunu var bunlara da kariyer meslekleri denir. Eğitimin başarı ile gerçekleşmesinin ana aktörü öğretmendir. Öğretmenlerin sürece katılması gerekiyor. Ayrıca, Öğretmenliğin kariyer mesleği haline gelmesi gerekiyor. Unesco’nun da 2030 yılına kadar öğretmenliğin kariyer mesleği haline gelmesi yönünde bir kararı olduğunu” belirtti.
Selvi, “Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili görüşlerimizi sendika olarak Eğitim Politikaları Kuruluna sunduk. MEB’in çalışmalarına da katkı verdik. Öğretmenlik Meslek kanunu hususunda herkesin hemfikir olduğunu” söyledi.

‘Yönetici alımlarında liyakat esaslarını önemsiyoruz’
Selvi kamuoyunda çok tartışılan yönetici alımları ile ilgili mülakatlarda sendikalarının hiçbir şekilde müdahalesinin olmadığını, dünya görüşü ne olursa olsun liyakat esaslı atamaların esas alınması gerektiğini belirtti. Şube müdürlüğü mülakatına çağrılan üyemizin sayısı 1540 civarında, başarılı olanların sayısı 513. Bu açıdan değerlendirildiğinde binin üzerinde arkadaşımız elendi. Bir sendikanın 183 diğerinin ise 1 üyesi mülakata girme hakkı kazanmış. 183 üyesi mülakatlarda başarılı olan sendikanın da üyeleri şube müdürü olarak atandı. Dünya örneklerini inceledik Milli Eğitim Bakanlığı’na da sunduk. Liyakat ve kariyer esaslarını önemsiyoruz.

AES’ten 3600 Ek Gösterge Açıklaması
‘Yönetici mülakatları ile ilgili daha objektif düzenlemeler yapılabilir’
Mülakatın yapılış biçimi herkesin içine sinecek daha objektif düzenlemeler yapılmalı. Bunları da destekleriz. Eğitimin başarısı hepimizin geleceği açısından önemlidir. Bir kişi bile kaybedilmemelidir. Biz yöneticilerin kimin üyesi olduğuna değil yaptığı işlere bakarız.

‘3600 verilmeli’
3600 ek göstergeyi tüm toplu sözleşmelerde talep ettik. Öğretmenlik bir kariyer mesleği olmalıdır. Bu açıdan değerlendirildiğinde kariyer mesleklerine 3600 ek gösterge verilmelidir. Kamu sisteminde hiyerarşi bozulmadan yeni bir düzenleme yapılmalı ve öğretmenlere de 3600 ek gösterge verilmelidir.

‘Hiçbir sendika işgal eden olarak değerlendirilemez’
Selvi, Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın “kamuyu işgal etmiş sendika görünümlü bir çete var” suçlamasına da “Hiçbir sendika ya da siyasi parti bir ülkeyi işgal eden olarak değerlendirilemez, bu mesleğin içerisinde çalışan insanların meslektaşlarının gönlünü incitir. Bu ifadeleri doğru bulmuyoruz. Meslektaşlarımızı kategorize ederek adeta buraya çöktü gibi ifadeleri doğru bulmayız, bu alışkanlıklar hiçbir kriterin dikkate alınmadığı dönemlerde bir öğretmenin tayini için bile kimlerin kapıları aşındırılarak yapıldığı dönemler de keyfince hoyratça kullananlar yine o dönemleri özlüyor olabilir.

‘Yer değişikliğin de mağdur edilmiş EĞİTİM SEN üyesine de yardım ettim’
Bizim yaklaşımımız şudur, bir başka sendikanın mağdur olan üyesi, ismini de vereyim Eğitim Sen üyesi mağdur olmuş bir öğretmeni şehirlerarası yer değişikliği ile ilgili haksız bir değerlendirilme yapıldığı bana intikal ettiğinde bu kişinin durumunun yeniden değerlendirilmesini istediğim de oldu.  Eğitim çalışanları arasında ayrımcılık yapılmasını doğru bulmayız. Netice itibari ile herkes eşit haklara sahiptir, herkes eşit yurttaştır.” ifadeleri ile cevap verdi.
Selvi, bütün tv kanallarının eğitim programı yapması gerektiğini ancak eğitim programı yapılmadığını, bu nedenle KRT ve Eğiti-yorum ekibini kutladığını ve başarı dilediğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.