Eğitim-Bir Sen, İl Milli Eğitim Denetmeni hakkında suç duyurusunda bulundu...

Eğitim-Bir Sen, İl Milli Eğitim Denetmeni hakkında suç duyurusunda bulundu...

Eğitim-Bir Sen, İl Milli Eğitim Denetmeni hakkında suç duyurusunda bulundu

Eğitim-Bir Sen, İl Milli Eğitim Denetmeni Demir hakkında suç duyurusunda bulundu


 
  Eğitim-Bir Sen Karaman Şubesi, İl Milli Eğitim Denetmeni Mahmut Demir hakkında başörtülü öğretmenlere hakaret ettiği gerekçeyle yasal işlem başlattı. İl Milli Eğitim Denetmeni Mahmut Demir ise yaptığı açıklamada, söz konusu okulda Karaman Eğitim Sen İl Başkanı olarak bulunduğunu, sendikal faaliyetler kapsamında ziyaret yaptığını belirterek, 4+4+4 sisteminin sağlıklı düşünemeyen beyinler üreteceğini, hakaret olarak kabul edilen sözlerinin abartıldığını öne sürdü.


Karaman Eğitim-Bir Sen Şubesi, başörtülü öğretmenlere bir ilköğretim okulunu ziyaretinde "Bu sistem yani Arapça, Kur'an-ı Kerim gibi dini dersler, düşünemeyen beyinler üretecek, sizler de düşünemeyen kesimsiniz. Türban bir simgedir. Sizler de bu ülkeye zararsınız." diyerek hakaret eden İl Milli Eğitim Denetmeni Mahmut Demir ile ilgili yasal işlem başlatacak.


Konuyla ilgili bir açıklama yapan Karaman Eğitim-Bir Sen Şubesi, "İl Milli Eğitim Denetmeni olan ve denetçi olarak gittiği birçok okulda da dini değerleri ve inançları tahkir eden, aşağılayan, hakaret eden ve üstelik denetim göreviyle yükümlü olan bu kişi anayasal güvence altında olan inançlara alenen hakaret etmiştir. Öğretmenleri sahip olduğu inançtan dolayı ayrıma tabi tutarak aşağılamıştır. Söz konusu öğretmenleri diğer öğretmenlerin de olduğu bir ortamda potansiyel bir suçluymuş gibi lanse ederek ayırımcılık yapmıştır. Devletin resmi kanunuyla belirlenmiş olan din, ahlak ve değerler grubundaki seçmeli dersleri sanki bir suç unsuruymuş gibi göstererek, bu dersleri devletin resmi üniversitelerinde okuyan ve yine devletin resmi okullarında okutacak olan öğretmenleri topluma zararlı bireyler gibi göstermiştir." denildi.


Denetmenin, seçmeli Kur'an-ı Kerim ve siyer derslerini ihdas eden Milli Eğitim Bakanlığı'na da hakaret ettiği kaydedilen açıklamada, "Ayrıca Kur'an-ı Kerim ve Arapça dersine de haksız olarak dil uzatmıştır. Öğretmenlerimizin inancıyla, düşüncesiyle, beyniyle, zekâsıyla ve giyimiyle alay eden bu denetmen, bütün bu hakaretlerini öğretmenler odasında ve öğretmenlerin içinde başörtülü öğretmenleri hedef göstererek yapmış, onlara hakaret etmiş, okuldaki çalışma huzurunu bozmuştur. Denetim görevi olan birinin okullarda bu şekilde baskı uygulaması öğretmenleri derinden yaralamış, moral ve motivasyonlarını düşürmüş, psikolojilerinin bozulmasına sebep olmuştur." ifadelerine yer verildi.


Olayın öğretmenleri ve sendika üyelerini derinden etkilediğine işaret edilen açıklamada, "Olayla ilgili yasal girişimler şubemiz tarafından başlatılmış olup sendika genel merkezimiz tarafından da basın açıklaması yapılmış ve hukuki süreç başlatılmıştır. Bu denetmeni yapmış olduğu bu hakaretlerinden dolayı şiddetle kınıyor, Eğitim-Bir-Sen olarak olayın takipçisi olduğumuzu kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz." ifadeleri kullanıldı.


Aynı zamanda Karaman Eğitim Sen İl Başkanı olan Mahmut Demir ise yaptığı açıklamada, Eğitim Bir-Sen'in söz konusu konuşmaları abarttığını savundu. Okulda sendikal faaliyetler kapsamında bir ziyaret için bulunduğunu söyleyen Demir, yeni sistem içinde yer alacak Arapça ve Kuran'ı Kerim derslerinin sağlıklı düşünemeyen beyinler üreteceğini söylediğini belirtti. Demir, Sendikanın internet sitesinde daha önce yaptıkları açıklamada da bu konuya değindiklerini ifade etti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.