Eğitim-Bir-Sen-Kudüs Programı

Eğitim-Bir-Sen-Kudüs Programı

“Değiştirilen Gündemler Kıskacında Filistin ”

 Eğitim Bir Sen Mardin Şubesi  “Değiştirilen Gündemler Kıskacında Filistin ” konulu bir program düzenledi. Programa konuşmacı olarak Mescidi Aksa vaizi Şeyh Raid Fethi katıldı. Fethi konuşmasında;

“Allahu Teala Canlılar arasında insanları üstün kıldı, İnsanlar arasında peygamberleri seçti, aylardan ramazan ayını mübarek kıldı, günlerden Cuma gününü  mübarek kıldı. Şehirlerden ise üç şehri mübarek kıldı. Bunlar; Mekke, Medine ve Kudüstür.  Bu şehirlerin seçilmesi üzerinde yaşayan insanlardan dolayı değildir. Bu şehirler sadece Araplara da ait değildir. Bu şehirler tüm Müslümanların mübarek şehirleridir. Şu an Kudüste  çok büyük bir zulüm yaşanmaktadır. Kudüste insanlar özgür değildir. Kudüste insanlar vergilerle borçlandırılmış ticaret yapamamaktadırlar. Kudüste 50 yaşın altındaki hiçbir Müslüman mescidi Aksa da namaz kılamamaktadır. Bir nevi ibadet etmek yasaklanmıştır. Filistinde neredeyse her ailede bir şehit, bir yaralı veya bir tutsak bulunmaktadır. Filistinde Müslümanların vatandaşlık hakları ellerinden alınmaktadır. Kendi evinizde bir tuğla dahi değiştirimezsiniz. Çünkü; İsrail, Filistinde nerdeyse her sokağa her eve kameralar yerleştirmiştir. Anında müdahale etmektedirler. Şu an İsrail Mescidi Aksa da tüneller kazmaktadır, ve bu tüneller boyutu nerede olduğu hiç kimse tarafından bilinmemektedir.,” dedi.

 

Mescidi Aksa vaizi Şeyh Raid Fethi sözlerine şöyle devam etti; “Bir Müslümanın kalbi bu zulme razı olur mu ? Bu sebeplerden dolayı Mescidi aksa ve Filistin sadece Filistinlilerin değil, sadece Arapların değil bütün Müslümanların meselesidir. Bütün Müslümanlar bu meseleyi kendilerine bir  sorumluluk ve bir vazife olarak görmelidirler. Şu an Filistinliler en büyük desteklerini Ürdün ve Türkiye hükumetinden görmektedirler. Bunun için bu hükümetlere teşekkür ediyoruz. Ancak Filistin meselesiyle ilgili tarihe baktığımızda  benim pek ümidim yoktur.  Bu ümitsizliğin sebebi karşımızdaki İsrail devletinin çok güçlü olmasından değildir. Ümitsiz olmamın sebebi Müslümanlar arasındaki ihtilaftandır. Müslümanlar ne zaman bir ve beraberlik içinde olsalar Allah onları muzaffer kılmıştır. İhtilaf ve kendi aramızdaki anlaşmazlık bizi zayıflatan yegane unsurlardır,” dedi.

Fethi; “ Programın sonunda dua etti ve  buraya beni davet ettikleri için Eğitim Bir Sen Mardin şubesine tekrar teşşekür ediyorum ,” diyerek sözlerine son verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.