Eğitim Bir Sen :Mesleki Ve Teknik Eğitim Kurumlarındaki Öz Değerlendirme Zorunluluğu Kaldırılsın

Eğitim Bir Sen :Mesleki Ve Teknik Eğitim Kurumlarındaki Öz Değerlendirme Zorunluluğu Kaldırılsın

Eğitim Bir Sen :Mesleki Ve Teknik Eğitim Kurumlarındaki Öz Değerlendirme Zorunluluğu Kaldırılması için bakanlığa başvurduk

Eğitim-Bir-Sen olarak Millî Eğitim Bakanlığı’na müracaatta bulunarak mesleki ve teknik eğitim kurumlarında görev yapan yönetici ve öğretmenlerce “öz değerlendirme formları” düzenlenmesi uygulamasına son verilmesini, mevcut yönerge ve uygulama rehberinin veri amaçlı kurumsal bazda değerlendirme raporu tanzim edilmesi şeklinde değiştirilmesini istedik.

Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Kurumları Kalite Güvencesi Yönergesi gerekçe gösterilerek çıkarılan Öz Değerlendirme Uygulama Rehberi gereğince mesleki ve teknik eğitim kurumlarında görev yapan yönetici ve öğretmenlerce “öz değerlendirme formları” düzenlenmesi istenmektedir. Ancak yönetici ve öğretmenlerimiz tarafından düzenlenen bu formların, somut bir gerekçe, düzeltme önerisi ve inceleme sonucu gösterilmeksizin reddedildiği ve yeniden düzenlenmesinin istendiği yönünde sendikamıza çok sayıda şikâyet iletilmektedir.

Uygulamanın dayanağını teşkil eden Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Kurumları Kalite Güvencesi Yönergesi’nin, her ne kadar 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu, 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu ve 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ne dayanılarak hazırlandığı belirtilmekte ise de söz konusu düzenlemelerde öz değerlendirme uygulamasına veya uygulatılmasına dair herhangi bir hüküm mevcut değildir. Bu itibarla söz konusu yönergenin de bu yönergeye dayanılarak başlatılan öz değerlendirme formlarının da hiçbir hukuki dayanağı bulunmamaktadır.

Söz konusu yönergede eğitim kurumlarının yükümlülüğü, sadece raporlarının gönderilmesi ve gerekli görülen düzeltmelerin yapılmasıyla sınırlı tutulmuş, il millî eğitim müdürlüklerine ise uygunluk kontrolü yetkisi verilmiştir. Diğer bir ifadeyle, yönetici ve öğretmenlerin bireysel form düzenleme yükümlülüğü de il millî eğitim müdürlüklerinin raporları kabul etmeyerek eğitim kurumuna iade etmesi yetkisi de bulunmamaktadır.

Eğitim Bir Sen :Mesleki Ve Teknik Eğitim Kurumlarındaki Öz Değerlendirme Zorunluluğu Kaldırılsın

EĞİTİM - BİR- SEN

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.